כרוב ממולא בשר
כרוב ממולא בשר צילום: iStock

מרכיבים:

  • 1 יחידה כרוב גדול ויפה (שיטת הפרדת העלים בהמשך)

למילוי:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 500 גר בשר בקר טחון
  • כוס אורז עגול (אפשר גם רגיל)
  • כף שום כתוש
  • 2 ביצים
  • פפריקה, פלפל שחור, מלח, אבקת מרק עוף לפי הטעם

לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
  • סוכר, אבקת מרק, פלפל שחור, מלח לפםי הטעם

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חדה, חותכים לעומק את ליבת הכרוב (החלק הקשה והעגול בתחתית שמחבר את העלים) מכניסים את הכרוב בשלמותו לסיר עם מים רותחים ומבשלים כ5 דקות. מקררים והעלים יפרדו בקלות ויתרככו לקראת המילוי.

הכנת המילוי:

בסיר קטן מטגנים בצל עד שהופך שקוף, מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות. מוסיפים כוס מים ומעט מלח. מנמיכים את האש ומבשלים חצי בישול עד שהמיים מתאדים.

מעבירים את האורז לבשר ומוסיפים שום כתוש ותבלינים לפי הטעם.

מוסיפים מעט שמן ואת הביצים ומערבבים הייטב.

בקצה העבה של כל עלה מניחים כף גדושה מהמילוי. מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים לצורת בלינצ'ס. מכינים כך את כל הכמות.

מכינים את הרוטב:

בסיר רחב ושטוח, מטגנים בצל ושום מוסיפים רסק עגבניות ומוהלים בכ4 כוסות מים. מוסיפים תבלינים לפי הטעם. מביאים את הרוטב לרתיחה ומסדרים בזהירות את הכרוב הממולא כך שיכוסה ברוטב (אם צריך מוסיפים מים)

מבשלים שעתיים על אש נמוכה מאד בסיר מכוסה. מקפידים כל העת שיש מספיק נוזלים בסיר