קדירת פרגיות וקרעי לזניה
קדירת פרגיות וקרעי לזניה צילום: עמיחי באר


מרכיבים:

  • 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות
  • 1 יחידה בצל חתוך לרצועות
  • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
  • 7-8 דפי לזניה שבורים גס
  • כף פפריקה מתוקה
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • 2 כפות סילאן
  • מלח, כורכום לפי הטעם
  • כף סוכר
  • כ2 כוסות מים
  • לעיטור: אפונה ירוקה

אופן ההכנה:

בסיר רחב עם שמן מטגנים קוביות של פרגיות עם מלח עד הפרגיות מקבלות צריבה טובה.
מוציאים את הפרגיות ומוסים בצל לבן חתוך לרצועות.

שהבצל מקבל צבע זהוב יפה מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל עוד שתי דקות.
מחזירים את הפרגיות ומערבבים היטב.

מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הפרגיות ואפשר גם אבקת מרק עוף.

מוסיפים שברים של דפי לזניה שעברו חצי בישול וממשיכם לבשל עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב ככה שהדפים יהיו פרוסים על כל הסיר. הנוזלים צריכים לכסות כמעט את כל גובה דפי הלזניה.

זה השלב לטעום שהרוטב טעים ולא חסר כלום ולתקן את הטעמים ככל שצריך.
מבשלים עוד 5 דקות על חום בנוני ומערבב היטב.

מוסיפים קוביות של עגבניות שעועית ירוקה/אפונה ומכניסים לתנור על 180 מעלות ל 20 דקות.
מוציאים חזרה לכיריים מוסיפים עוד קצת אפונה או שעועית ומכבים את האש.

למתכונים נוספים של עמיחי: https://www.instagram.com/amihai_beer/