
יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ ניר אורבך, השתתף היום (ראשון) בפגישה שיזם עם מפקד מחוז ש"י במשטרה ניצב עוזי לוי.
בפגישה נטלו חלק גם יו"ר הועדה לביטחון פנים ח"כ מירב בן ארי ויו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ רם בן ברק ויו"ר ועדת הכנסת חה"כ ניר אורבך עם מפקד מחוז ש"י ניצב עוזי לוי.
הפגישה נערכה לבקשתו של ח"כ אורבך לדון בעניין חומש ובעניין 'נוער הגבעות'.
"המתיישבים ביהודה ושומרון מהווים חומת מגן לתושבים במרכז הארץ. לולא נוכחותם בשטח, מרכז הארץ היה חווה ביתר שאת את הפשיעה הלאומנית והפלילית שמתרחשת ביהודה ושומרון", אמר ח"כ אורבך.
הוא הוסיף, "בפגישתי עם מפקד המחוז, ניצב עוזי לוי, פגשתי אדם שתורם עשרות שנים למען מדינת ישראל ולבטחונה. מכיר את האנשים בשטח, את הרגישויות. ובעיקר יודע לפעול בשיתוף פעולה עם המתיישבים".
"חשוב וצריך לזכור, שמול עבירה על החוק ופשיעה, משטרת ישראל צריכה לעשות את עבודתה. אני מאמין שחוק ההתנתקות נולד בחטא והיום יש לשמור על הסטטוס קוו המתקיים בחומש במשך השנים האחרונות. לאחר השיחה עם מפקד המחוז, ניצב עוזי לוי, אני סמוך ובטוח שהמשטרה פועלת במקרים של פשיעה ובזהירות המתבקשת לצורך אכיפת החוק".
"חשוב לציין, כפי שהוכחנו בדיונים בועדות בכנסת, שאין הלימה בין טרור ופשיעה פלסטינית לבין פשיעה ישראלית. לא בכמות ולא באיכות הארועים. מכאן אני קורא לנוער שלנו, הילחמו על האידיאולוגיה מבלי לעבור עבירות פליליות. זוהי חובתינו כאזרחים", דברי אורבך.
תודה לחברתי, יו"ר הועדה לבט"פ ח"כ מירב בן ארי על היוזמה והתיאום ולחברי, יו"ר ועדת חו"ב, ח"כ רם בן ברק על השותפות."