
הרב דוד דרוק, איש חינוך, חוקר החברה החרדית המקורב לבית הרב קנייבסקי, סיפר היום (ראשון) ב-103FM על המורשת המפוארת שהותיר הרב.
"תמיד הגדירו אותו כקדוש. היו קוראים לו 'באבא קנייבסקי', זה כינוי מכובד שלא מהעולם הליטאי. הרבה רבנים היו שולחים אליו ורוצים לשמוע את דעתו. זה אדם שהיה כולו קודש קודשים, התורה הייתה חייו, הוא לא ידע חוץ מזה כלום", אמר.
לדבריו, "זה אדם שכל שנה היה לו סדר לימוד. בעולם החרדי קוראים לזה 'חובות', שכל שנה במשך 12 חודש הוא סיים את כל התלמוד הבבלי שזה אלפי דפים, את כל התלמוד הירושלמי, הזוהר, התנ"ך, כל המדרשים, הרמח"ל. כולו היה נגזר מתורה".
"לרב קנייבסקי יש אלפי צאצאים, היום נולד לו נין שקרוי על שמו. אנחנו מאמינים שיש נשמות שבאות לעולם עם כוחות מאוד גדולים. בעם ישראל תמיד היו תחליפים, אך לא יהיה לו תחליף, יהיו מנהיגים חדשים. יורדות לי דמעות, אני מיום שישי בצער גדול", סיכם הרב דרוק.