
מרכיבים:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מייפל
- 1 כוס שמן
- 2.5 כוסות קמח
- 2.5 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש תנור ל160 מעלות, חום עליון תחתון רגיל.
במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר למשך 8 דקות עד שמתקבל קצף תפוח.
מוסיפים את סירופ המייפל ומקציפים עד לאיחוד.
מומלץ לשמן מעט את הכוס מדידה של המייפל בשמן , זה יעזור לכל המייפל לצאת מהכוס.
מערבבים בתנועות קיפול, ממשיכים בהקצפה תוך כדי הוספת השמן.
מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומקציפים עד שאין גושים.
מנמיכים את פעילות המיקסר ומוסיפים בזהירות את המים. מקציפים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת
מעבירים לתבנית קוגלהוף יפה.
אופים 50 דק עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
לאחר חילוץ העוגה, מזלפים סירופ מייפל.
למתכונים נוספים של שיר: https://shirsfood.co.il/