
שירות הביטחון הכללי הוא שביקש מראש הממשלה נפתלי בנט שלא לעבור להתגורר במעון הרשמי ברחוב בלפור בירושלים, עד אשר יושלמו במקום עבודות שיפוץ.
לפי השב"כ, המעון הרשמי של ראש הממשלה דורש התאמות ביטחוניות שלא ניתן לבצע בזמן שראש הממשלה גר בו.
ביום שישי פרסמה אילה חסון בחדשות 13 כי בנט ומשפחתו ביקשו שלא לעבור להתגורר במעון הרשמי בירושלים, וכי בעקבות כך נערך בביתם ברעננה שיפוץ נרחב.
כתב "הארץ" מיכאל האוזר טוב פנה לשב"כ וקיבל תגובה רשמית ולפיה "הליך העבודות במעון מתבצע ביוזמת ובהנחיית שב"כ". בהודעה נכתב כי "עם חילופי ראשי הממשלה, הובהרה עמדתנו מזה מספר שנים, כי במעון בבלפור נדרשות התאמות ביטחוניות על מנת לאפשר מגורי ראש ממשלה במקום".
לפי שירות הביטחון הכללי, חלק מהשינויים "אינם יכולים להיות מבוצעים שעה שראש הממשלה מתגורר במעון".
חיי שכניו של ראש הממשלה בנט ברעננה הפכו לבלתי נסבלים. המשפחות שמתגוררות סמוך לבנט מספרים על אתר הבניה שנפתח במקום, על הבידוקים, המחסומים, המגבלות והנהלים שהפכו לחלק בלתי נפרד מחייהם.
בא כוחם, עורך הדין חור אוריאל נזרי, העביר היום (שלישי) דרישה לקבלת מידע על פי חוק חופש המידע אודות הנהלים שהביאו להחלטה לצאת למבצע הבינוי הפוגע קשות בשכניו של ראש הממשלה.
"הפקיעו מתושבי השכונה את הרחובות הפרטים, חסמו את הגישה לבית, ילד שחוזר מבית הספר צריך תעודת זהות ואם הוא מתחת הגיל הוא צריך להתווכח עם השומרים כדי לחזור הביתה. בתים פרטיים הפכו לבסיס צבאי, הפקיעו חניות ורכוש פרטי, חסמו נוף", אומר עו"ד נזרי ומפרט.
"כשאדם קונה בית פרטי הוא משלם על הפיתוח מחיר מסוים. אנשים שם שילמו ואמורים היו לקבל דרכי גישה וחניות, אבל הן הופקעו מהם. לקחו חניות פרטיות שנועדו לרווחת תושבי השכונה ולאירוח אורחים והציבו שם עמדות ביטחון וקראוונים שלמים שנבנו עם חפירות בתוך האדמה והוצבו גדרות שחסמו את הגישה למי שרוצה להגיע הביתה כי עכשיו שיירת בנט מגיעה הביתה ואי אפשר לנוע חצי שעה. כלומר שמי שרוצה לחזור הביתה שבמתחם הוא לא יכול והוא יישאר ברכב חצי שעה גם אם הוא עייף וגם אם הוא עם קניות או ילדים ברכב. במצב שבו השיירה ממש מגיעה גם לא ניתן לבקש אלא רק לחכות באוטו".
עוד מספר ניזרי כי כאשר הורים מבקשים להגיע רגלית לילדיהם המתגוררים במקום אינם יכולים להתקרב בשבת כי אין אפשרות לתושבים, רובם שומרי מצוות, להתקשר כדי לאשר שאכן מדובר באורחים שלהם. "יש שם מציאות בלתי נסבלת. הפקיעו מהם את השימוש הפרטי בבית שלהם ואף אחד לא נותן על זה את הדעת. אנחנו גם לא יודעים על סמך מה החליטו להפוך בית פרטי למעון רשמי".