פלפל במילוי בשר
פלפל במילוי בשר צילום: iStock

מרכיבים:

  • 5 פלפלים בינוניים בצבעים שונים
  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • כוס אורז פרסי
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כפות סילאן
  • פלפל שחור
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח- לפי הטעם
  • רבע כוס סודה (סודה רגילה, כזו ששותים:)

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 קופסא בינונית רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • מלח, פלפל, סוכר לפי הטעם
  • אורגנו או בזילקום יבש לפי הטעם.

אופן ההכנה:

חותכים את ראש הפלפל ומנקים את פנים הפלפל. (שומרים את הראש כמכסה חמוד)

בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי ולשים בידיים טוב טוב את העיסה.

בסיר קציצות רחב ושטוח( סיר עמוק בגובה הפלפל) מטגנים בצל עד שנעשה שקוף.

מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ו4 כוסות מים.

מביאים את הרוטב לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים כל פלפל בתערובת בשר וסוגרים עם ראש הפלפל.

מסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר אחד לצד השני. נזהרים שלא יפלו הצידה (גודל הסיר צריך להתאים לכמות הפלפלים).

אם נשאר מילוי, מכדררים לקציצות ומניחים ברוטב.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.