
עצרת התעוררות התקיימה אמש בהיכל ישיבת רשב"י בבני ברק שם נשא דברי קינה ומספד ראש הישיבה הרב מאיר צבי ברגמן שהיה ידידו של 'שר התורה' הרב חיים קנייבסקי מתקופת לימודיהם בישיבת לומז'א שבפתח תקווה.
"נפלה עטרת ראשינו אוי נא לנו כי חטאנו. הגאון הצדיק ר' חיים זצ"ל עלה בסערה השמים, אוי נא לנו כי חטאנו", אמר בפתח דבריו.
עוד אמר: "חשבנו שבשעה שיגמרו שנותיו של רבינו ר' חיים זצ"ל כבר יבוא משיח ויגאלנו ויהיה לנו רבנים, גדולים וצדיקים, אבל אוי לנו כי חטאנו, ובשעה שחושך ואפילה לנו נסתלק מרן ר' חיים זכר צדיק לברכה.
בדבריו עורר את ציבור הנוכחים. "מורי ורבותי, מי שאינו מפחד בפטירת הגאון הצדיק מה יהיה עם המקום מי יגן עליו, מי יגן על העולם, מי יגן על ארץ ישראל, מי יגן על בני ברק בפרט, אחרי שנסתלק המגן הגדול.
"הרי יש כאן חשש באמונת התורה של ונשאתי לכל המקום בעבורם, ואם הוא באמת מפחד אם כן, צריך לחזור בתשובה שלימה לרחם על המקום, וזה יהיה גם זכות ועילוי נשמה לנפטר הגדול זכר צדיק וקדוש לברכה לחיי העולם הבא".
את דבריו סיים במילים: "מורי ורבותי, כבר ידוע בשם האר"י הקדוש כי בשעת ההספד אפשר לזכות ממעלותיו של הנפטר, וכבר הזכרנו שצריך לחזור בתשובה, כי חסרנו את המגן עלינו וחסרנו בתורה".
"אני חושב שכאן המקום שכל אחד צריך לקבל על עצמו להספיק בלימוד כפי אשר ערכנו ולחזור על זה, וכמו כן להספיק ולסיים את המסכת הנלמדת כל זמן, ויש זמן גם לחזור על זה, והנפטר הגדול הגאון הצדיק יהיה מליץ יושר על כל ישראל הן בישועת הכלל והפרט, וניוושע מהגזירות הרעות אשר מטילים על לומדי התורה ע"י אנשי הערב רב רח"ל, והקב"ה יחיש גאולתינו ופדיון נפשינו ובלע המוות לנצח ומחה ה' דמעה מעל כל פנים ונאמר אמן".