טקס אזכרה מרכזי בסיום ימי השבעה לרב חיים קנייבסקי התקיים אמש (ראשון) ביישוב ברוכין שבשומרון.
מאות אנשים מרחבי האזור ותלמידי הישיבות בשומרון הגיעו לאירוע ביוזמת מועצה אזורית שומרון והמועצה הדתית.
הרב יעקב קנייבסקי, נכדו של הרב קנייבסקי זצ"ל ועוזרו בשנים האחרונות, סיפר על דמות סבו: "הציבור צריך לדעת שהדברים לא באו לרב בקלות. כמה פעמים הוא ניסה לגמור את הש"ס, והוא לא הצליח, ניסה שנה ועוד שנה ורק בשנה השלישית הוא הצליח. הרב לפני כעשרים שנה עבר אירוע מוחי מאוד קשה, אחרי האירוע המוחי היה לרב שיתוק ברגליים וביד אחת. היו לו הפיזיותרפיסטים הכי גדולים בארץ והם אמרו לנו: אין שום סיכוי בעולם שהוא יכתוב אי פעם. הוא כמובן כתב אחר כך ספרים ברוך השם, הפיזיותרפיסט אמר לי: לא היה סיכוי שהוא ילך אבל בזכות כוח הרצון הבלתי נתפס שלו, הוא הצליח להתגבר להילחם בכל הכוח וחזר פחות או יותר להיות כפי שהוא היה".
יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון אמר, "הערב הזה הוא הספד לגדול דור, והוא גם אמירה ברורה. אנחנו יחד - מאמינים יחד, מתפללים יחד, לומדים יחד, מחזקים יחד. דווקא בימים בהן שורר בלבול - אנו אומרים בבירור: הציבור החרדי והדתי - אחד הם. הרב היה מחובר לארץ ישראל ולמה שאנחנו עושים. הרב התנגד נחרצות לכל הריסה חלילה של התישבות בארץ וכתב בלשונו הקצרה והחדה לשואלים על השתתפות כוחות ביטחון חלילה בהרס בי"כ במאחז ביו"ש: 'בודאי אסור לסתור'".
"לכן, הרב היה מלא וגדוש באהבת ישראל, וקיבל כל יהודי בחמימות. התורה שלו היתה שלמה ואהבתו לעם ישראל בארץ ישראל היתה שלמה. הוא לא הושפע משום דבר חוץ מהתורה ולכן זה היה כל כך אמיתי ונוגע ופועל על אנשים רבים כל כך. אנו בשומרון נקבל על עצמנו בע"ה להתחזק בדרכו הקדושה", סיכם דגן.
רב היישוב יצהר הרב דודי דודקביץ' סיפר על אישיותו המופלאה של הרב קנייבסקי. "מצווה גדולה אצלנו לזכור כי הזיכרון נותן לנו תעצומות חיים. אי אפשר שלא להספיד גדול בישראל. מי שידע להגדיל את מעלת הצדיקים הוא יתברך בזה. זה נכון על כל צדיק זה נכון בכל מקום כאן זה נכון כיפלי כפליים. הרב קוק אמר: 'כי רוח האומה יתגלה בגדוליה אז יכיר את תוכן חייו' זה לא סתם שיש כאלה לוויות ליהודים כמו רב חיים הם נשמת האומה הם מזכירים לכולנו מי אנחנו".
באירוע השתתף גם הרב אליעזר רוט, קרוב משפחתו של הרב קנייבסקי. "אנחנו צריכים לדעת מה יש לנו מרב חיים. ברמבם כתובה הגדרה. חברתו של תלמיד חכם נעימה תמיד היה נעים להיות בחברתו אף פעם הוא לא כעס. פעם ישבתי בקבלת קהל וראיתי שני אנשים שהגיעו לרב קנייבסקי, שני מנהלי מוסד רבים אחד מול השני, ואז הוא שואל אותם אתם מכירים את גיסי הרב זילברשטיין? אני רוצה לשאול אתכם שאלה, למה כולם אוהבים אותו? אני אגיד לכם: כל המכבד את הבריות, הבריות מכבדים אותו, הוא מכבד את כולם, אז כולם אוהבים אותו. תכבדו אחד את השני לא תהיה שום מחלוקת. אם אנחנו ניקח על עצמנו שהתפקיד שלנו הוא לחייך לשני לעשות טוב לשני ללמוד עוד דבר ועוד דבר והייעוד שלנו בחיים זה ללמוד תורה, אז ממילא נהיה האנשים הכי מאושרים בעולם וזה יהיה לעילוי נשמתו של הרב חיים".
הרב מאיר הילביץ, רב היישוב ברוכין הוסיף, "התכנסנו לערב מיוחד במינו. יותר משאנחנו עסוקים בהספדו של מנהיג גדול וחשוב בישראל אנחנו עסוקים בסדר של הופעת תורה. שעמד לנגד עינינו ואיננו. ובסוגיה הזאתי כל בית ישראל יבכו את השריפה אשר שרף ה'. יש לנו את הזכות והכבוד לעסוק בהספדו של גדול יחיד ומיוחד בגדולתו בישראל הרב הגאון הרב חיים קנייבסקי בזמן שליהודים הייתה אורה ושמחה כבה אור שהאיר את הדור הזה".
הרב מרדכי וולנוב רבה של אלון מורה אמר: "צריך למצוא בתוך כל הסיפור את הנקודה שנוגעת בנו, ואת הנקודה הזאת אסור לפספס. צריך לדעת לנצל כל רגע, בפשטות, כשבן אדם מעריך דבר קטן זה בסופו אמירה גדולה של לימוד תורה".


