אלפחורס כשרים לפסח
אלפחורס כשרים לפסח צילום: צחית חמו

מרכיבים:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • כוס אבקת סוכר
  • כף תמצית וניל
  • 3 ביצים שלמות
  • שקית אבקת אפיה
  • 500 גרם קורנפלור
  • למילוי: ממרח ריבת חלב
  • לציפוי: קוקוס

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים: חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל.

כשמתאחד מוסיפים בהדרגה ביצים עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים אבקת אפיה וקורנפלור בהדרגה. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד שמתאחד.

לקמח משטח עבודה בקורנפלור. לגבש את הבלילה לכדור.

לרדד לעלה בעובי 1/2 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.

להניח את עיגולי הבצק באופ מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

לאפות בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש ל10 דקות.

מוציאים מהתנור כשהוגיות מתקשות מעט ועדיין בהירות.

מקררים מעט ומחלצים את העוגיות.

מורחים על עוגיה שכבה נדיבה של ממרח ריבת חלב וסוגרים בעזרת עוגיה נוספת.

מגלגלים את צד העוגיה בקוקוס ומאחסנים בקופסה אטומה.