מרק כרובית קרמי
מרק כרובית קרמי צילום: iStock

  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • כרובית בינונית חתוכה לפרחים
  • כוס קשיו
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מים


אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל במעט מים או שמן זית, מוסיפים את השום לעוד כ-2 דקות
מוסיפים את קוביות הגזרים, פרחי הכרובית, אגוז מוסקט, מלח ופלפל
מוסיפים מים לכדי כיסוי ומבשלים כרבע שעה.
מוציאים כוס ממי המרק, וטוחנים אותה בבלנדר יחד עם הקשיו עד שהכל הופך למרקם חלק לחלוטין. אפשר במקום קשיו שקדים או מקדמיה.
מחזירים את תערובת הקשיו חזרה לסיר לדקה ואז מכבים את האש.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם הרצוי