שר הבטחון, שאול מופז, רמז שדיון על הפסקת המצור על המוקטעה ברמאללה ועל יאסר ערפאת וכן אפשרות לשחרורו של מרואן ברגותי מהכלא, לא עומדים כיום על הפרק. במהלך ביקור בדימונה אמר השר לעיתונאים: "בשלב זה אנו תובעים מהרשות הפלשתינית להלחם בטרור. נושאים אחרים ידונו רק לאחר שיופסק הטרור".

השר מופז הגיע לישיבת מועצת עיריית דימונה והתקבל על ידי תושבים זועמים, שדרשו לא לקבל בעירייה ביקורים של שרים וחברי כנסת, כשהמצוקה הכלכלית מתגברת. אחרי קבלת-פנים סוערת הוא חנך את סניף הליכוד המשופץ ואת בית "יד לבנים" ואחר-כך ביקר במפעל "אקרשטיין" בירוחם.

בשיחה עם עיתונאים הביע השר מופז תקווה, שהפסקת האש עם הפלשתינים תביא רגיעה בטחונית. "בלי זה לא תהיה שום התקדמות". הוא אמר: "יש עדיין ניסיונות של כוחות הבטחון שלנו לסכל פיגועים משטחי הרשות הפלשתינית, שבהם הרשות הפלשתינים טרם קיבלה את האחריות עליהם. אני מקווה מאוד, שהרשות הפלשתינית תפסיק את הטרור מהשטחים, שעליהם היא קיבלה אחריות. צריך לתת הזדמנות למהלך הזה".

מופז הבהיר, שמבחנה העליון של הרשות הפלשתינית יהיה לחימה בטרור ובחמאס". הוא אמר: "ככל שהרשות תצליח בכך, כן תהיה התקדמות בנושא הבטחוני והמדיני. אם המצב הבטחוני ישתפר, יהיה זה סימן שהרשות הפלשתינית בנתיב הנכון ושהמנהיגות שלה פועלת נכון. אם זה לא יקרה, ואם הם לא ינהגו כפי שהתחייבו והמציאות הבטחונית תורע, נידרש אנחנו לעשות כדי להעניק בטחון לאזרחינו".

השר הבהיר, שכל שלב ביישום ההסכם ייבחן ושממשלת ישראל תתקדם ביישום ההסכם, רק על בסיס מילוי ההתחייבויות של הרשות הפלשתינית.

שר החוץ סילבן שלום גילה היום בישיבת ועדת החוץ והבטחון של הכנסת כי הפלשתינים הציעו למצרים לשחרר את עזאם עזאם הכלוא במצרים תמורת ברגותי, העומד למשפט בישראל באשמת רצח. שר החוץ דיווח כי המצרים דחו את ההצעה הפלשתינית. לדבריו, ההצעה כלל לא הובאה לדיון בישראל אבל גם אם היא היתה מובאת, ישראל לא היתה משחררת את ברגותי.

(ע,א,ב)