מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, תומר לוטן
מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, תומר לוטןצילום: דוברות המשרד לביטחון

מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, תומר לוטן, מתייחס בשיחה עם ערוץ 7 לגל הטרור ואומר כי התגובה לפיגועים היא מהירה ונעשים מאמצים גדולים כדי להבטיח את ביטחון האזרחים.

"המשרד לביטחון פנים הפיק לקחים ממבצע שומר החומות באופן מהיר ויעיל. כדי להחזיר את הביטחון לאזרחי ישראל ולהילחם בטרור עשינו שלושה צעדים באופן מיידי: עיבינו את הכוחות הסדירים של מג"ב והשנה הצטרפו 280 לוחמים עם תקני קבע ובכך יש התעצמות של כוח המשטרה. לצד זאת, יש שתי פלוגות מילואים חדשות של מג"ב שלא היו קיימות בעבר. בכל פלוגה כ-90 לוחמים ונעשית עבודת מטה להתחזקות בעוד 26 פלוגות כאלה, כהפקת לקחים מ'שומר החומות'".

"ברגע האמת נוכל לשלוח את הפלוגות ללוד, רמלה, עכו ולכל מקום שבו יהיו אירועים. אני מאמין שעד סוף שנת 2022 יהיו עוד אלף לוחמי מג"ב במילואים בעלות של עשרות מיליוני שקלים".

לוטן מוסיף כי הצעד השלישי הוא חיזוק המשמר האזרחי. "אנחנו רואים שהציבור רוצה לבוא ולהתנדב במשטרה. אני לא רוצה מיליציות אזרחיות שילחמו בטרור, כמו שראיתי שקמו בלוד או בעכו. צריך ללכת בדרך המלך ולהתנדב למשטרה. מי שיתנדב למשטרה יקבל מודיעין, נשק ומדים".

"אני יודע שעניין התנדבות במשטרה הוזנח ואנחנו נצא בקמפיין בשבוע הבא שקורא לכולם לבוא להתנדב. תחנות המשטרה בארץ כבר קיבלו פקודה לקבל מתנדבים. נכון להיום יש 28 אלף מתנדבים ואנחנו רוצים להוסיף עוד 6,000 מתנדבים בתוך חצי שנה.

איך אתה מסביר שהשר בר לב לא מקבל גיבוי מהציבור? יש אנשים אומרים שהתפקיד גדול עליו.

"כמנכ"ל המשרד אני מקבל גיבוי מלא של השר לתהליכים המקצועיים במשרד. יש לי שר ענייני שיורד לפרטים הקטנים, נותן גיבוי, לא מתעסק בשטויות ובא לשרת את הציבור".