
רשת פיצה פורמנ'ס פתחה השבוע סניף חדש וכשר בנמל תל אביב.
הבעלים של הרשת, אביעד פורמן מספר לערוץ 7 על ההחלטה, "לקהל הדתי מגיעה פיצה איכותית וטעימה שעוברת אפייה בטאבון עצי אלון. לפתוח סניף בנמל ת"א זה מיקום מעולה והצהרת נוכחות וחשיפה למותג לקהל מכל הארץ. יש גם כאן אווירה של הנמל ומה יוצר טוב מלאכול פיצה מול הים".
"אנחנו לא מתפשרים על שום חומר גלם בגלל הכשרות", מצהיר פורמן, "הכשרות לא פוגעת אלא מוסיפה לטעם והאיכות של הפיצה". בעניין שמירת השבת וסגירת הסניף אומר פורמן, "השבת חשובה לנו ולעובדים. זמן למנוחה, משפחה וחברים".
אביעד פרומן נחשב לאחד השפים והקונדיטורים המובילים בארץ ושותף עם אחותו אביבית פרומן והם חלק מקבוצת 'קפה קפה' ובעלי הרשת של 7 סניפים בארץ.
פתחתם את הרשת בדיוק לפני הקורונה, מאתגר?
"היה מאוד לא פשוט ומאתגר. הקורונה תפסה אותנו שפתחנו את הסניף השלישי אז עברנו למתכונת של משלוחים ושרדנו. ישנו פחות ועבדנו יותר"
לצד הפיצות הרגילות עם הזיתים והפטריות יש במקום פיצות בנויות עם אנטיפסטי, אננס וגם פטרוזיליה או ביצה קשה. ניתן גם להזמין לצד הרוטב העגבניות המוכר גם רוטב ארטישוק או פטריות בשמל עם כמהין.
איך עושים פיצה טובה?
"קודם כל הבצק שלנו עובר התפחה ארוכה של 48 שעות מה שנותן פיצה אוורירית וקלה לעיכול. הקמח שלנו איטלקי ואנחנו משתמשים בגבינות איכותיות מאוד".
והטאבון וכל נושא האפייה על עצים מוסיף המון?
"הטאבון נבנה בנפולי בירה הפיצות העולמית. בונים אותו אבן אבן הוא שוקל כ-2 טון ומחירו מעל 100 אלף ש"ח. אנחנו משתמשים בעצי אלון שנותנים ארומה מיוחדת לפיצה".
לסיום אומר פורמן, "הסניף יהיה כשר לפסח והפיצה תורכב ממיקס של קמחים ללא גלוטן. יש לנו היום 7 סניפים ברחבי הארץ ובקרוב נפתח גם סניף בירושלים. ב-5 שנים הקרובות אנחנו רוצים לפתוח עוד 30 או 40 סניפים ונגיע לכל מקום בארץ".