אריזת מצרכין לפסח
אריזת מצרכין לפסחצילום: ללא

תושבים מהיישוב לשם בשומרון והיישובים מסביב, מכל הגילאים, השתתפו בימים האחרונים במבצע אריזת סלי מזון למשפחות נזקקות, מטעם מבצע 'חג שבע לילדים' של עמותת 'מגדל-אור'.

זו השנה ה-19 שהעמותה מקיימת את המבצע. במהלך הפעילות נארזו אלפי סלי מזון הכוללים מוצרי מזון בסיסיים כמו אורז, שמן, סוכר ועוד.

חי גרינבאום, תושב עלי זהב שהגיע ליישוב לסייע באריזות: "זו זכות גדולה להיות חלק מהמבצע הגדול הזה. ארזנו כאלף ארגזים, ואנו נחלק אותם לקראת החג לכל מי שזקוק. בסוף זה מה שבאמת חשוב לקראת החג, לפני הניקיונות לפני הכל – לדאוג לאנשים שקצת יותר קשה להם. אני תמיד אומר לתלמידים שלי: העיקר להיות אנשים טובים".

המבצע 'חג שבע לילדים' – מתקיים כשברקע נתוני הביטוח הלאומי מצביעים על כך שתחולת העוני למשפחות בישראל ב-2021 עלתה ב-1.1% ל-21.5%. בנוסף, נרשמה עלייה חדה במיוחד במדדי העוני בקרב ילדים, מ-28.7% בשנת 2020 ל-31.2% בשנת 2021. מדובר על כ-950 אלף ילדים עניים, זאת לעומת 29.2% בלבד בשנת 2019. כלומר, כמעט כל ילד שלישי הוא עני.

בעוד שמשפחות רבות מתמודדות עם ההשלכות הכלכליות של משבר הקורונה וברקע הלחימה באוקראינה, יבואנים, יצרנים ורשתות מזון רבות, החלו להעלות את מחיריהם של מוצרי צריכה רבים בהם גם מוצרי מזון בסיסיים ובמגדל אור מדגישים כי בתוך 5 שנים התייקרה עלות סל המזון שמחלקת העמותה ב-45%.

מייסד עמותת 'מגדל אור', הרב יצחק דוד גרוסמן: "קיים חשש אמיתי שמשפחות רבות בישראל יאלצו לעשות וויתורים כואבים ברכישת מוצרי מזון בסיסיים. כבכל שנה ב-20 השנים האחרונות, גם השנה אנו קוראים לציבור הישראלי להושיט יד, ולסייע לנו לוודא שלא יישארו אף ילד או ילדה, רעבים במהלך החג. הזנחת הדור הצעיר ואי הושטת יד היום, תביא לקטסטרופה בעתיד. אנחנו רואים את ההתגייסות של ישראל למען העם האוקראיני, בדרך שאין שניה לה בעולם, חשוב שגם נזכור את אחינו בארץ ונסייע גם להם. בברכת חג שבע ושמח לכולם".