הרצוג, רעייתו והספורטאים
הרצוג, רעייתו והספורטאיםצילום: חיים צח/ לע"מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום (רביעי) את המשלחת הישראלית לאולימפיאדת החירשים.

בחודש מאי 2022 תתקיים אולימפיאדת החירשים בברזיל עם משלחת ספורטאים חירשים הכוללת ספורטאים וספורטאיות בעלי לקות שמיעה שזכו במדליות שונות בתחרויות ספורט בינלאומיות. עוד השתתפו במפגש יו"ר ארגון ספורט החירשים בישראל וראש המשלחת עידו רושינק והספורטאים שלוקחים חלק באולימפיאדה.

במהלך האירוע, נשיא המדינה שוחח עם נבחרת הספורטאים, יו"ר הארגון וראש המשלחת בסיוע מתורגמנית לשפת הסימנים. הנשיא התעניין בהיקף המשלחת הספורטאית, בענפי הספורט השונים בהם המשלחת לוקחת חלק - כדורסל, קראטה וטניס, ובמדליות השונות שהושגו לאורך השנים.

רותם אשכנזי, שחקנית טניס בעלת לקות שמיעה שיתפה: "בשנת 2015 זכיתי במדליית זהב כשהייתי בקבוצת שומעים. בשנת 2020 הקמתי קבוצה של ילדים חירשים וכבדי שמיעה, זו הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שמקימים קבוצה כזו. תמיד הייתי לבד, החירשת היחידה, גם בת וגם חירשת. המטרה היא להגיע לאירופה ולאולימפיאדה. אני מלמדת ילדים כבדי שמיעה ואני מקווה שהילדים האלה יגדלו ויהיו כמוני ויביאו את ההישגים ואת ההצלחות. אני מאוד מתרגשת! אני חירשת וגאה בחירשות שלי."

מאור בן זאב, קפטן נבחרת הכדורסל לחירשים וכבדי שמיעה, סיפר לנשיא ולרעייתו: "אני משחק כדורסל ממש מהלידה, אמא שלי אמרה לי שנולדתי עם כדור ביד. בילדות השתתפתי תמיד בקבוצות של ילדים שומעים, בערך עד גיל 16-17, ובהמשך הצטרפתי לקבוצת חירשים. זו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי שותף, שייך, שווה. עד אז אמנם היו משחקים טובים, אבל לא הרגשתי את השייכות, לא הייתה לי את השפה המשותפת עם השחקנים השומעים. לא הרגשתי שותף ושייך כמו שאני מרגיש עם החירשים וכבדי השמיעה שמתמודדים עם אותם קשיים ועם אותם תסכולים. ההישגים שלנו בכדורסל בהחלט מכובדים. אני כבר 12 שנים בקבוצה, וב-2010 הגענו למקום הרביעי באולימפיאדה. החלום שלי והיעד שלי שיום אחד נגיע וספורט יהיה שיוויוני לכולם."

מאור הוסיף: "יש הרבה סטיגמות. כשרואים מישהו חירש קודם כל חושבים שהוא לא יכול לעשות שום דבר, ויש את החשש איך נתקשר ונדבר איתו. אבל יש את שפת הכדורסל וצריך להבין רק אותה, והיא אותו דבר בכל העולם."

הנשיא פנה לספורטאים מעוררי ההשראה את ואמר: "זה כבוד עצום שאתם יוצאים מטעם מדינת ישראל לייצג אותנו באולימפיאדה בברזיל. אני מסתכל עליכם ואתם הרי יודעים שאם היינו נתקלים ברחוב לא היינו יודעים שיש לכם לקות שמיעה ודיבור, וזה מה שמייחד את הסיפור שלכם. לכן האתגר הוא כפל כפליים כי הסביבה לא מודעת, ואתם צריכים לשבור כל הזמן תקרות זכוכית. סטיבן הוקינג אמר: "אל תתנו למגבלת הגוף לחסום את הרוח", ואתם מוכיחים שיש לכם גם רוח וגם גוף."

הנשיא איחל הצלחה רבה למשתתפי המשלחת בשפת הסימנים, וסיכם: "אנחנו מאחלים לכם הצלחה רבה בשליחות שלכם. זו אולימפיאדה חשובה מאוד, אני ממשיך את המסורת של הנשיאים פרס וריבלין ששלחו אתכם עם ברכת הצלחה לתחרות. אנחנו מחכים לכם כאן עם מדליות, מאחלים לכם הצלחה מעומק הלב. אתם מקור גאווה למדינת ישראל."