גפילטע פיש
גפילטע פיש צילום: iStock

מרכיבים:

  • 1 ק"ג דג קרפיון טחון טרי (קונים דג שלם ומבקשים מהדייג לשמור לכם עצמות ועור של דג)
  • 1 בצל גדול
  • 1 ביצה
  • חצי כוס סוכר (אפשר קצת יותר לפי הטעם)
  • כף מלח
  • פלפל לבן לפי הטעם

לרוטב:

  • בצל גדול חתוך גס
  • 2-3 גזרים קלופים ופרוסים
  • 2 מקלות סלרי
  • עצמות ועורות דגים
  • 1/2 או 3/4 כוס סוכר לפי הטעם
  • כף מלח
  • פלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבקשים מהדייג לטחון את הדג פעמיים למרקם חלק יותר.

מערבבים את כל המרכיבים הייטב בסיבובים מהירים כ2 דקות עד שהעיסה מתקשה מעט

לרוטב:

מרתיחים סיר רחב וגדול עם מים.

מכניסים למים עצמות דגים ועור דג.

מוסיפים בצל, סלרי וגזר 3/4 כוס סוכר, כף מלח ופלפל לבן.

יוצרים קציצות גדולות ויפות ומניחים במים הרותחים.

מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי.

מסדרים בצלחת הגשה מכסים ומעבירים למקרר