מרכיבים:
- 1 ק"ג דג קרפיון טחון טרי (קונים דג שלם ומבקשים מהדייג לשמור לכם עצמות ועור של דג)
- 1 בצל גדול
- 1 ביצה
- חצי כוס סוכר (אפשר קצת יותר לפי הטעם)
- כף מלח
- פלפל לבן לפי הטעם
לרוטב:
- בצל גדול חתוך גס
- 2-3 גזרים קלופים ופרוסים
- 2 מקלות סלרי
- עצמות ועורות דגים
- 1/2 או 3/4 כוס סוכר לפי הטעם
- כף מלח
- פלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
מבקשים מהדייג לטחון את הדג פעמיים למרקם חלק יותר.
מערבבים את כל המרכיבים הייטב בסיבובים מהירים כ2 דקות עד שהעיסה מתקשה מעט
לרוטב:
מרתיחים סיר רחב וגדול עם מים.
מכניסים למים עצמות דגים ועור דג.
מוסיפים בצל, סלרי וגזר 3/4 כוס סוכר, כף מלח ופלפל לבן.
יוצרים קציצות גדולות ויפות ומניחים במים הרותחים.
מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי.
מסדרים בצלחת הגשה מכסים ומעבירים למקרר