
כוחות צה"ל פתחו בצהריים (ראשון) בנוהל מעצר חשוד שכלל ירי אזהרה באוויר וירי לרגלייה של פלסטינית שהתקרבה במהירות לחיילים ולא נענתה לקריאות לעצור ליד כפר חוסאן בגוש עציון.
היא טופלה במקום ופונתה לבית חולים פלסטיני להמשך טיפול. לא נמצא נשק ברשותה.
לפני כשבוע, יהודי בן 28 נפצע באורח קשה בפיגוע דקירה שאירע בתוך אוטובוס קו 364 בצומת נווה דניאל בגוש עציון. המחבל חוסל על ידי אזרח חמוש.
בעקבות הפיגוע, כוחות צה"ל נכנסו לעיירה תרקומיא מצפון לחברון ממנה יצא המחבל הדוקר. הכוחות פשטו על בית המחבל ועצרו חשודים בסיוע למחבל.
לאחר מספר ימים התאושש הפצוע ושוחרר מבית החולים לביתו, "זהו נס של ממש, רק ביום שישי יצאתי מטיפול נמרץ לאחר ניתוח חרום והנה אני כבר בדרכי הביתה הולך על 2 רגלים", אמר.
ראש הממשלה, נפתלי בנט התייחס היום לגל הטרור ולפיגוע הרצחני בתל אביב: "אלה ימים קשים, אבל אנחנו למודי ימים כאלה, ואנחנו יודעים לנצח אותם. המחלוקות הפוליטיות הפנימיות תמיד היו ותמיד יהיו. בניגוד לאויבים שלנו, אנחנו דמוקרטיה. זה מקור של עוצמה, זה לא מה שימנע מאיתנו לשלב ידיים כולנו ולהיות כמו חומה מול הטרור ומול השנאה אלינו. זו החובה שלנו, ואנחנו ננצח".
הוא הוסיף כי "מדינת ישראל תבוא חשבון עם כל מי שהיה לו קשר, ישיר או עקיף, לפיגועים. כידוע, כוחותינו הצליחו לשים את ידם על המחבל מהפיגוע בדיזינגוף בתוך כמה שעות, וחיסלו אותו''.
