רועי וולף, סמנכ"ל מצות אביב, מספר לערוץ 7 על מצת הענק שהוכנה במפעל לקראת חג הפסח.

"הכנו מצה באורך של שישה מטרים ורוחב של כמטר ועשרים, אומר וולף ומוסיף בחיוך, "היא לא פרקטית לאפיקומן אבל היא תהיה גדולה וטעימה".

"לשם הכנת המצה השתמשנו בכ-20 ק"ג קמח, 7 ליטרים של מים וכעשרים עובדים מסורים כי לא קל להוציא מצה כזו מהתנור", הוא מוסיף.

המפעל הוכשר כבר לאחר חגי תשרי כדי לאפות את המצות בכשרות מהודרת, אבל האפייה כבר 'מתקדמת' יותר מבעבר. "רוב הדברים כאן כבר אוטומטיים. יש מחשב ששולט על כל נושא הח"י רגעים ואם חלילה יש הפסקת חשמל כל הקו עוצר באופן אוטומטי. יש עדיין בכל משמרת ארבעה משגיחי כשרות שמוודאים שאין אפילו פירור של חמץ במצות שלנו. כמובן שמשתמשים במים שלנו, הקמח הוא קמח מיוחד למצות, אנחנו עובדים במנות קטנות וכל התהליך חייב לקחת לא יותר מ-18 דקות, אך במציאות הוא לוקח בערך שלוש דקות".

וולף מודה שגם המצות שנאכל בפסח, כמו מוצרים רבים אחרים, התייקרו. "קמח המצות הוא קמח שיקר בכ-20 אחוזים מהקמח שאיתו משתמשים ללחם. יש כאן בתהליך את נושא הכשרות שגם הוא לא זול והשנה גם היו עליות מחירים בכל התשומות, במיוחד באריזות וזה משליך על כל הייצור ולכן המצות השנה יהיו יקרות יותר מבשנה שעברה".