
סגן שרת הכלכלה, יאיר גולן (מרצ), מאשים את את "הימין הביביסטי והלאומני" ב"ריקוד על הדם" בעקבות גל פיגועי הטרור כדי לחלץ את בנימין נתניהו מהמשפט נגדו.
בפוסט בפייסבוק כתב גולן: "לרגע נדמה שלא החיים הצעירים שנגדעו, לא הפעילות של צה"ל, מ"י ושב"כ, לא גדר ההפרדה שנבנתה ברוב עמל והוזנחה, ולא ביטחון אזרחי ישראל במוקד, יפסיקו את צהלות הימין הביביסטי והלאומני, את הריקוד על הדם, השנאה לשמאל והסיכוי הנואל והנורא לבנות עוד כוח בחסות השכול".
לדברי גולן, "הימין הביביסטי והמשיחי ממשיך במסע הריסוק של החברה הישראלית. כל בדל סולידריות ייזרק לפח, כל רגש של אחדות יוקרב על מזבח חילוצו של הנאשם בפלילים, והמטרה, כרגיל אצל נתניהו וחבר חסידיו, המטרה מקדשת את כל האמצעים".
גולן הביע אופטימיות בנוגע ליכולת של הקואליציה להתגבר על המשבר הפוליטי בעקבות פרישתה של חה"כ עידית סילמן וחזרתה למחנה הימין.
"ממשלת ההצלה ספגה מכה עם עזיבתה של עידית סילמן, אבל אפשר להתאושש ממנה", כתב גולן. "מה שנדרש כרגע זה שקט קואליציוני, ייצוב התמיכה הפוליטית, מימוש תוכניות העבודה, המשך מינויים סדור, והתעלמות מרעשי רקע, שאולי מזינים את התקשורת, אבל אינם רלוונטים למשימה הכי חשובה של הממשלה – המשך מסע ההצלה לישראל".
יומיים קודם לכן, כינה גולן את נתניהו "מסוכן לעתיד ישראל". לדבריו, "מי שבחר להעביר עשרות מיליוני דולרים כל חודש לחמאס, לא יכול להלין על סגן רמטכ''ל ואפילו לא על גבי לסקי. נתניהו מסוכן לעתיד ישראל, נתניהו נכשל פעם אחר פעם מול הטרור".