ח"כ סמי אבו שחאדה
ח"כ סמי אבו שחאדהצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

חבר הכנסת סאמי אבו שחאדה (בל"ד, הרשימה המשותפת) אומר, כי הרשימה המשותפת כולה על כל מרכיביה תצביע בעד חוק להקדמת הבחירות.

בראיון לרדיו א-נאס (שלישי) אמר אבו שחאדה, כי הוא שוחח אמש עם חה"כ אחמד טיבי (תע"ל, הרשימה המשותפת) ואף הוא יצביע בעד הקדמת הבחירות. "אין ויכוח בעניין הזה", אמר אבו שחאדה. 

אבו שחאדה הביע תמיכה מלאה בקריאתו של חה"כ אחמד עודה (בל"ד, הרשימה המשותפת) לערבים ישראלים לנטוש את עבודתם בכוחות הביטחון הישראליים. 

לדבריו, קיים קונצנזוס בחברה הערבית לפיה ירושלים המזרחית הינה אדמה כבושה והיא צריכה להיות עיר הבירה של מדינת פלסטין, והעמדה של הרשימה המשותפת המתנגדת לגיוס ערבים לכוחות הביטחון ידועה ומוכרת. 

בהקשר זה ציין אבו שחאדה, כי כוחות הביטחון מוציאים לפועל את מדיניות "הכיבוש" הבאה לידי ביטוי לדבריו ב"התקפות" היומיומיות נגד פלסטינים המגיעים להתפלל במסגד אל-אקצה בחודש רמדאן.

עוד הדגיש אבו שחאדה, כי המפלגה המשותפת אינה זקוקה ללגיטימציה מראש הממשלה נפתלי בנט או ממפלגה ציונית אחרת, אלא היא שואבת את הלגיטימציה שלה מהחברה הערבית שהיא בעלי הזכות החוקית על הארץ. לעומת זאת, טען אבו שחאדה, בחברה הישראלית קיימת מגמה של פשיזם.