המצב הכלכלי בשוק והמצוקה הכספית שאליה נקלעו חברות ומפעלים רבים הביא לגידול בביקוש לרכישת תוכנות לניהול רכוש וציוד קבוע וזאת בשל חשש מגניבות- הן מחוץ לארגון והן בתוכו, ובזבוז כספי בשל רכישת ציוד כפול ללא כל ידע ובקרה על הציוד והרכוש הקבוע והקיים בחברה.

מר רמי לבנת, מנכ"ל חב' "לירם", שהינה אחת החברות הגדולות בשוק המשווקות תוכנות לניהול רכוש קבוע מציין, שבמהלך 3 החודשים האחרונים חל גידול של כ-19% ברכישת תוכנות שכאלו מצד משרדי רואי חשבון, חברות כלכליות, מפעלים, רשתות מזון, רשתות מכשירי חשמל, בתי מלון ועוד. הציוד הקבוע עליו מבקשת החב' לנהל פיקוח צמוד הינו: מחשבים, כולל מחשבים ניידים, קופות, ריהוט משרדי, ציי רכב, תמונות ופסלים, מכשירי חשמל כגון טלוויזיות, מכשירי ווידיאו, מכשירי DVD, מכונות צילום, מכשירי טלפון ובמקרים מסויימים ציוד מיוחד כגון מכשירי חדר כושר או ווידיאומטים או קונדומטים ועוד.
מר לבנת מציין עוד, שבבדיקה מדגמית שערכה החב' במהלך המחצית הראשונה של שנת 2003 בחברות שבבעלותן ציוד קבוע, התגלה שבכ-60% מהבחרות הנ"ל נמצא כ-10% ציוד ורכוש שלא היה רשום בספרי החב' ו/או שלא ידעו בדיוק היכן הוא נמצא כמו: היכן נמצאים חלק מהמחשבים הניידים

ו/או לחילופין ציוד שהתבלה לחלוטין אך עדיין היה רשום בספרים. מר לבנת מוסיף שמצב זה נוצר כתוצאה מאי ניהול הרכוש הקבוע כאינוונטר בצורה מסודרת ויעילה.

בנוסף לכך כיום בגלל המצב הכלכלי יותר ויותר חברות בודקות את הרווח וההפסד לכל פרוייקט, מחלקה או סניף וזאת כדי להיות עם היד על הדופק. כמו שמתייחסים לפחת כמדד לרווחיות של הפרוייקט, המחלקה, הסניף וכו'. (ש)