על הדבש ועל המייפל- מותק של עוגות לחג השבועות העוגה המזוהה ביותר עם חג השבועות היא עוגת הגבינה המסורתית, העשויה מגבינת שמנת או בגרסה הדיאטטית שלה מגבינת 5 אחוז. אולם עוגה זו יכולה "להתחפש" וללבוש צורות אחרות, לאו דווקא של גבינה בלבד. יש עוגות גבינה עם שוקולד, פירות ושלל טעמים ותוספות. במאמר זה נביא לפניכם עוגות אחרות שמוצאן ממדינות שונות בעולם. עוגת מייפל מרבית עצי המייפל גדלים בקנדה ובארצות הברית והעלה של עץ האדר, שממנו מפיקים את המייפל, אף נמצא על דגלה של קנדה. עוגת מייפל בשילוב גבינה, מתאימה גם למי שאינו חובב במיוחד עוגות גבינה. העוגה הבחושה הזו הופכת עסיסית מאוד בזכותו והיא טעימה להפליא! המצרכים הדרושים להכנתה הם סוכר, שמן קנולה, סוכר וניל, גבינה לבנה, קמח תופח וסירופ מייפל אמיתי. מחממים תנור ל180 מעלות ומניחים במיקסר את הביצים הסוכר והשמן. מקציפים כשתי דקות ואז מוסיפים את הווניל והגבינה הלבנה. בסוף מוסיפים את קמח ומערבלים לעיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית משומנת ואופים 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת גוון זהוב. כשמוציאים אותה מהתנור מוזגים עליה מייפל בכמות נדיבה באופן שווה. עוגת היער השחור עוגה זו שמוצאה בגרמניה מאזור היער השחור כמובן, מכילה גבינת קווארק, דובדבנים, שמנת וקירש. היא עשויה משכבות וטעמה טעם גן עדן. המצרכים הדרושים הם, קמח, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה, כוס סוכר, מלח, גביע יוגורט, שמן קנולה, תמצית וניל ואבקת קפה נמס מוסת במים רותחים. למלית יש צורך בסוכר, דובדבנים טריים וברנדי. לתלתלי השוקולד נזדקק לשוקולד מרירו כעת, למלאכה! חוצים ומגלענים את הדובדבנים, שמים בקערה עם הסוכר והליקר ומערבבים. מכסים ושומרים בקירור. את תלתלי השוקולד מגלפים בעזרת קולפן ושומרים במקרר. כעת מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים שלוש תבניות בנייר אפייה ( קוטר 24 ס"מ). מנפים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה לקערה, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את היוגורט, השמן הביצים ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המערבל ומערבלים היטב. תוך כדי ערבול מוסיפים בהזלפה את כוס הקפה הרותח עד שמקבלים עיסה חלקה. מחלקים את הבלילה בין שלושת התבניות ואופים כל תבנית 25 דקות. מוציאים ומצננים. כעת אנו מוכנים להרכיב את העוגה! מחלצים את העוגות מהתבנית. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה. מסננים את הדובדבנים מהנוזל שבו הם שרויים מניחים חלק אחד של העוגה על תבנית הגשה עם הצד החלק למעלה. מורחים שליש מהסירופ ואז מכסים עם מרית בשכבת קצפת. מפזרים מעל חצי מכמות הדובדבנים. מצפים את הדובדבנים בעוד שכבה של קצפת ועליה מניחים עוד עוגה אפויה וחוזר חלילה לאחר סיום השכבה השלישית מצפים את כל העוגה עם קצפת כך שלא יהיו חלקים חשופים ומעטרים אותה עם תלתלי השוקולד שאותם מצמידים גם לצידי העוגה וגם בחלקה העליון. לסיום הכניסו אותה לקירור ל-4 שעות. עוגת ביסקוויטים אין מי שלא מכיר את עוגת הביסקוויטים. כולנו גדלנו עליה, היא טעימה, נימוחה, קלה להכנה ובהחלט אפשר לשתף את הילדים בהכנתה. את העוגה הזו אפשר להכין ללא גבינה, אך מי שרוצה להעשיר את טעמה בהחלט מוזמן להוסיף אותה פנימה. להכנתה נזדקק לביסקוויטים, שמנת מתוקה, גבינה לבנה, אינסטנט פודינג וניל וחלב. מומלץ להשתמש בתבנית מלבנית ולסדר בה את הביסקוויטים בשורות לאחר שטבלתם אותם בחלב. למי שאוהב טעם של קפה, ניתן להכין נס קפה ולטבול בו את הביסקוויטים ולהעניק לעוגה טעם של נס קפה עדין. אחר כך יש להכניס למיקסר שמנת, גבינה ואינסטנט פודינג וניל ולהקציף יחד לכדי קצף אוורירי. כעת, מרחו שכבה נדיבה על הביסקוויטים, ושוב סדקו שורה שלהם על הקרם וכך חוזר חלילה. לסיום תוכלו לעטר את החלק העליון של העוגה עם שבבי שוקולד מריר, סוכריות צבעוניות או כל תוספת אהובה אחרת. הכתבה באדיבות 'השף הלבן'