חרוסת - כפולה
חרוסת - כפולה צילום: ISTOCK

פנינה חדד, ישראל איגרא ונחמה כהן הירושלמים, מוותיקי העיר, החליטו לחשוף בפנינו את הסוד להכנת החרוסת המיוחדת שלהם לחג הפסח.

נתחיל עם המתכון של נחמה כהן, תושבת הר נוף, דור עשירי בירושלים, סבתא לנכדים נינים ואפילו חימשים.

"המתכון שלי קל ופשוט", אומרת נחמה, "החרוסת מתוקה מאוד ולכן אני מאוד ממליצה עליה לחג, כמובן שניתן להכפיל כמויות לפי כמות הסועדים בארוחה".

חצי קילו אגוזים
חצי קילו שקדים
חצי קילו תמרים
2 כוסות יין מתוק וטוב
כף שטוחה קינמון
2 תפוחי עץ אדום ומתוק
2 אגסים.


אופן ההכנה:

שמים את השקדים והאגוזים במג'ימיקס ואח"כ מוסיפים את התמרים, האגסים והתפוחים. אח"כ לוקחים את התערובת לקערה שמים את היין, הקינמון, ושאר הדברים ומערבבים.

נחמה מברכת: "אני מאחלת שיהיה לנו חג שמח עם הרבה שמחה, ויגמר כל העצב, המחלות והקורונה. אני מתפללת שיהיה לנו קיץ בריא, מוצלח ומתוק כמו החרוסת שלנו''.

את החרוסת הטוניסאית קיבלנו מפנינה חדד, גם היא תושבת הר נוף ששמחה לשתף אותנו במתכון שהיא קיבלה מגיסתה.

תפוחים ירוקים
אגוזים
שקדים
אגוז בונדוק (לוז)
תמרים
קצת יין
קינמון

אופן ההכנה: טוחנים את הכל ביחד, מתחילים עם האגוזים אח"כ את התמרים ואת התפוח ואז מתבלים בתבלינים. בליל הסדר רגע לפני שמתיישבים כדאי להוסיף לתערובת קצת מים ומיץ לימון.

"החרוסת שלנו מאוד ותיקה והמתכון עובר במשפחה לא מעט זמן", מעידה פנינה, "היא מתוקה קצת אבל לא מאוד".

פנינה מסיימת עם ברכה לכל עם ישראל: "אני מאחלת לכולם חג שמח ושיהיה רגוע ובלי פיגועים וללא צרות,
אני מתפללת לכל הילדים והנכדים שלי ושל כולם שיסעו לשלום בדרכים ויגיעו לחג בריאים ושלמים. חג שמח ורגוע ונקווה לביאת משיח צדקנו".

גם בשכונת בקעה הירושלמית יש מי שמכין חרוסת, ישראל איגרא, נצר למשפחה ירושלמית ותיקה.

את הבסיס לחרוסת שלו הוא קונה בשכונה אחרת בירושלים, גאולה. "יש בגאולה שקית מיוחדת להכנת חרוסת, ואני קונה אותה בעיקר כי יש בתוכה את הזנגוויל, תבלין שנותן ארומה מיוחדת לחרוסת."

מצרכים:
תפוח עץ ירוק וחמוץ
זנגוויל
תמרים
שקדים טחונים
אגוזים טחונים
יין אדום מתוק

"את הזנגוויל, יחד עם בסיס תמרים קטן אני משרה לילה שלם ביין אדום מתוק, לאחר מכן מכניס את השקדים והאגוזים הטחונים, בערב החג טוחנים תפוח ירוק וחמוץ יחסית ומערבב יחד עם תמרים שאני קוצץ ואז מערבב את כל המרכיבים יחד"

ישראל ממליץ תוך כדי הבחישה בערב החג לתקן ולהוסיף עוד יין "כדי שזה יהיה נוזלי לפי הטעם".

שיהיה לכולנו חג מתוק ושמח