עוגת שכבות שוקולד קוקוס
עוגת שכבות שוקולד קוקוס צילום: אושרית אברג'יל


המתכון מתאים לתבנית 25-35
כוס מדידה 250ml

מרכיבים לבצק:

  • 3 כוסות קמח תפו"א
  • 1 כוס אבקת שקדים/קמח שקדים
  • 1 כוס סוכר, 1 כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כוס שמן, 1 ביצה L
  • 1/2 כוס מים
  • לשכבת השוקולד:
  • 5 כפות ממרח השחר העולה
  • 5 ביצים M
  • 1/2 כוס קקאו
  • 3/4 כוס סוכר
  • לטעם קפה: מערבבים כפית גדושה נס קפה עם 1 כף סוכר ו-3 כפות מים רותחים, ומוסיפים לבלילה.

אופן ההכנה:
לבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, קמח שקדים ואבקת אפיה, ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומים ומעבדים לבצק . ניתן לעבוד ידנית- לא חובה מיקסר.
מוציאים 1/4 מהבצק ומכניסים למקפיא.
בתבנית מרופדת בנייר אפיה משטחים את הבצק לעובי אחיד.
לשכבת השוקולד: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד ללא גושים
ויוצקים על שכבת הבצק.
מוציאים את הבצק שהקפאנו ומפוררים מעל שכבת השוקולד.
מכניסים לתנור שחומם מראש לז-180 מעלות לכ-35 דקות.