
המתכון מתאים לתבנית 25-35
כוס מדידה 250ml
מרכיבים לבצק:
- 3 כוסות קמח תפו"א
- 1 כוס אבקת שקדים/קמח שקדים
- 1 כוס סוכר, 1 כפית אבקת אפיה
- 3/4 כוס שמן, 1 ביצה L
- 1/2 כוס מים
- לשכבת השוקולד:
- 5 כפות ממרח השחר העולה
- 5 ביצים M
- 1/2 כוס קקאו
- 3/4 כוס סוכר
- לטעם קפה: מערבבים כפית גדושה נס קפה עם 1 כף סוכר ו-3 כפות מים רותחים, ומוסיפים לבלילה.
אופן ההכנה:
לבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, קמח שקדים ואבקת אפיה, ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ומים ומעבדים לבצק . ניתן לעבוד ידנית- לא חובה מיקסר.
מוציאים 1/4 מהבצק ומכניסים למקפיא.
בתבנית מרופדת בנייר אפיה משטחים את הבצק לעובי אחיד.
לשכבת השוקולד: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד ללא גושים
ויוצקים על שכבת הבצק.
מוציאים את הבצק שהקפאנו ומפוררים מעל שכבת השוקולד.
מכניסים לתנור שחומם מראש לז-180 מעלות לכ-35 דקות.