זירת הפיגוע בחיפה
זירת הפיגוע בחיפהצילום: משטרת ישראל

מחבלת בת 15 נעצרה אחר הצהריים (שישי) לאחר שדקרה גבר בן 35 בגן הזיכרון בחיפה.

הגבר שנפצע באורח קל עד בינוני פונה לבית החולים בעיר. הצעירה נלקחה לחקירה במשטרה.

מהמשטרה נמסר כי "סמוך לשעה 13:00 התקבל דיווח במוקד המשטרה 100 מתושב חיפה כי בכוונת בתו בת ה-15 לבצע פיגוע בירושלים, ניידת סיור שהגיבה לקריאה, החלה בבדיקה הפרטים מול האב המודיע כאשר במקביל לטיפול התקבל במוקד 100 דיווח על אירוע דקירה בגן הזיכרון בחיפה. צוות שוטרי הסיור ששהה עם האב הגיב מיד לזירת האירוע בגן הזכרון. שוטרת סיור שהבחינה בחשודה כאשר הסכין בידה עצרה את החשודה במקום"

כוחות משטרה רבים בפיקוד מפקד מרחב כרמל, נצ"מ אלי מגן, נמצאים בזירת האירוע ועוסקים בחקירת נסיבות האירוע בשילוב גורמי הביטחון.

מבית החולים רמב"ם נמסר "גבר בראשית שנות השלושים לחייו הובא לחדר ההלם בקריה הרפואית רמב"ם כשהוא בהכרה, עם פציעות חודרות, מצבו יציב, זהותו עדיין לא ידועה, פרטים נוספים יימסרו בהמשך לאחר מקבץ בדיקות שהוא עתיד לעבור".

בתוך כך המשטרה השלימה את פינוי המתפללים המוסלמים שהתבצרו והתפרעו במסגד אל-אקצא בירושלים, ועצרה יותר מ-300 מהם. שלושה שוטרים נפצעו בהתפרעויות באורח קל, שניים מהם נזקקו לפינוי לקבלת טיפול רפואי. במקביל, ארבעה יהודים נעצרו בירושלים עם גדיים בחשד שהיו בדרכם להקריב קורבן פסח בהר הבית.

ראש הממשלה נפתלי בנט קיים הערכת מצב בהשתתפות השר לביטחון הפנים עמר בר-לב, מפכ"ל המשטרה רב-ניצב יעקב שבתאי ומפקד משמר הגבול ניצב אמיר כהן, וקיבל עדכונים על העימותים בהר הבית. "אנחנו פועלים להרגעת השטח גם בהר הבית, וגם בכל רחבי ישראל, ולצד זה אנחנו נערכים לכל תרחיש", אמר ראש הממשלה בנט.

המפכ"ל שבתאי אמר: "בזמן שאנחנו עומדים פה עכשיו, יש איזה קומץ של אנשים שמנסים להפר את הסדר באזור הר הבית, ואני אומר את זה בצורה הכי מפורשת - לא ניתן לשום קומץ, כזה או אחר, להפר את השלווה ואת חופש הפולחן. הר הבית פתוח, אנחנו מאפשרים לכל תושבי מדינת ישראל ותושבי השטחים שמגיעים להתפלל בהר הבית, לעלות ולקיים את פולחן הדת".

"עשינו כל שביכולתנו להימנע מכניסה להר הבית ופנינו לשומרי הווקף לטפל בפורעים, להרחיק אותם ולהוציא אותם משטח ההר, אך לצערנו זה לא צלח והפרות הסדר נמשכו. למרות זאת, אפשרנו את תפילת הבוקר, אך גם בסיומה השוטרים הותקפו באבנים, סלעים וירי בכינון ישיר של זיקוקין, מה שאילץ אותנו להיכנס פנימה לפזר ולעצור את הפורעים. בשלב מסוים האבנים שהושלכו סיכנו את המתפללים ברחבת הכותל המערבי, ופעילות נחושה של מפקד המחוז ושוטריו הביאה למעצר של מאות פורעי חוק ולהשבת השקט אל ההר".

גם שר החוץ יאיר לפיד התייחס להתפרעויות בהר הבית. לדבריו, "ישראל מחויבת לחופש פולחן לבני כל הדתות בירושלים ומטרתנו לאפשר תפילה שקטה למאמינים בחג הרמדאן. ההתפרעויות הבוקר על הר הבית הם מעשה בלתי נסלח העומד בניגוד לרוח הדתות בהן אנו מאמינים. החיבור של חג הפסח, הרמדאן והפסחא מצביעים על המשותף בינינו. אסור לנו לתת לאיש להפוך אותם לפלטפורמה של שנאה, הסתה ואלימות.

"אני מבקש לחזק את כוחות הביטחון שפעלו הבוקר ברגישות, בנחישות ובצורה ממוקדת ובכך הם מאפשרים את המשך התפילות באופן סדיר. ערב חג הפסח לעם היהודי, חג החירות, כולנו, כל בני העמים, מתפללים היום לחירות ובטחון, לשקט ושכנות טובה. אני קורא להנהגות של שכנינו לפעול ברוח זו".