יותר מעשרים ילדים מתו במדינת אנדרה-פראדש שבדרום הודו, מסר מקור רשמי. מקרי הקדחת דווחו בעיקר מהמחוזות קרימנגר וניזמאבאד בשלושת הימים האחרונים. כל הקרבנות היו בני פחות מ-12.

מזכיר המדינה לענייני בריאות שייה ראטאן, אמר לכתבים כי "מדובר בקדחת נגיפית. בדיקות ראשוניות שללו את ההשערה של דלקת קרום המוח היפנית. שני צוותים של מומחים יגיעו ביום חמישי לאנדרה-פראדש כדי להמשיך בבדיקות".

אף שראטאן אמר כי מניין הקרבנות עומד על 22, טענו עובדי לשכות הרווחה וארגוני הסיוע כי מספר הקרבנות עולה על 30. מאות ילדים מאושפזים בימים אלה בבתי החולים המחוזיים בדרום הודו בתנאים קשים, ונמצאים בטיפול של צוות רפואי המתלונן על מחסור בציוד. אחדים מהילדים מתו ב-24 השעות הראשונות לאחר אשפוזם.

הילדים החולים סובלים מחום גבוה, עוויתות, שלשולים וכאבי ראש.

מערכת הבריאות בהודו הכפרית נמצאת במצב של קריסה, ובתי חולים כמו גם רופאים נחשבים לתופעות נדירות. על החולים לנסוע מרחקים עצומים, לפעמים גם ימים, כדי לזכות בטיפול רפואי. תחנות עזרה ראשונה פועלות לעתים בכפרים אולם הן אינן מצוידות היטב.

בחודש שעבר מתו יותר מחמישים ילדים מקדחת נגיפית מסתורית במדינת בנגל המערבית שבמזרח הודו. כ-250 ילדים נוספים לקו במחלה, שתסמיניה הם חום גבוה, ריור יתר ועוויתות. כל הקרבנות היו בני פחות משש.