בני גנץ
בני גנץצילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

שר הביטחון בני גנץ שוחח היום (ד') עם שר ההגנה האוקראיני אלכסיי רזניקוב ועדכן אותו כי אישר רכש של ציוד מגן של קסדות ואפודים, שיועברו לכוחות ההצלה האוקראיניים ולארגונים אזרחיים.

הנושא נמצא בתהליכי רכש, זאת כחלק מהמאמצים ההומניטאריים הנרחבים שעושה ישראל – ובהם הקמת בית חולים שדה, קליטת עולים ופליטים, אספקת מזון וסיוע הומניטארי ורפואי ועוד.

השניים שוחחו על מאמצי העולם ועל מאמציה של ישראל בהובלת ראש הממשלה להביא לסיום המלחמה. שר הביטחון ביקש להדגיש את עמידתה של ישראל לצד אזרחי אוקראינה והצורך להמשיך לסייע למדינה, ולפעול לסיום המלחמה.

שר התפוצות נחמן שי בירך על החלטת גנץ: "לפני חודש שאלתי מה יקרה אם ישראל תספק לאוקראינה קסדות ואפודים. ציוד מגן. היתה שתיקה. שמח ששר הביטחון אישר עתה רכישת ציוד זה. מדינה דמוקרטית נמחצת ברגעים אלה בידי שכנתה. אסור לנו לעמוד מן הצד".

המלחמה במזרח אירופה נכנסה ליומה ה-56, ועיני העולם כולו נשואות למפעל הפלדה במריופול, שם מתבצרים כאלף אזרחים בשעה שהרוסים ממשיכים במתקפה הכבדה.

"אנחנו עומדים בפני הימים האחרונים שלנו, אם לא השעות האחרונות", אמר מפקד הנחתים האמריקנים שנלחמים במריופול, ממפעל המתכת הנצור, ופנה למנהיגי העולם בבקשת עזרה.