בנט וסילמן
בנט וסילמןצילום: Yonatan Sindel/Flash90

המשבר הפוליטי: ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס הערב (רביעי) לפרישתה של חברת הכנסת עידית סילמן מהקואליציה.

בראיון לרשת גלי צה''ל אמר בנט: "עברנו מהלך לא נעים עם סילמן - אך אין בי כעס, היא עברה אלימות מילולית ואף מעבר. הם שברו את נפשה, הקושי שלה אמיתי והיא אמרה לי את זה בזמן אמת. מדובר בהתעללות פיזית ונפשית רציפה".

המראיין, ירון וילנסקי, שאל את בנט ארבע פעמים האם שרת הפנים איילת שקד התחייבה בפניו להישאר בממשלה עד הסוף. בנט התחמק שוב ושוב ולא ענה. "בחירות הן אסון למדינה, אני לא מתעסק בדבר הזה - אלא במה שטוב למדינת ישראל. עד כה השקעתי 100% מזמני בכך, עכשיו אני צריך לעסוק בפוליטיקה מדי יום כדי לקיים זאת", כך בנט.

בנט תקף את קודמו בתפקיד: "האויב המשמעותי ביותר הוא חמאס - נתניהו התחיל עם מזוודות הדולרים, אנחנו הפסקנו איתן. כשמפריחים בלון או רקטה אנחנו מפציצים, קודם הייתה מדיניות כושלת של הבלגה מול 13 אלף רקטות על תושבי הדרום".

צעדת הדגלים מתחילה בכיכר ספראאוהביה שרעבי ויוסל'ה ברגמן

על סגירת הר הבית ליהודים אמר ראש הממשלה: "אנחנו ממשיכים בהר הבית במתווה שהחל נתניהו לפני כעשור - בעשרת הימים האחרונים של רמדאן הוא נסגר ליהודים. בשנה שעברה הוא סגר את ההר ל-19 יום, בלחץ חמאס - את זה לא נעשה".

על קריאת ראש ממשלת ירדן לזרוק אבנים בהר הבית אמר בנט "בושה וחרפה, הסתה פרועה. זה נרשם אצלנו - הם יודעים שזה פייק ניוז, ונכנעים ללחץ הרחוב. מערכת יחסים היא לא תכנית לבקשתך".

על הגעת ח"כ בן גביר לשער שכם אמר בנט: "לא אתן להפוך את חיי החיילים והשוטרים למשחק בידי פוליטיקאים לא אחראים".

סילמן בדרך לחומש

מוקדם יותר היום נפגשה ח"כ עידית סילמן עם שר הביטחון בני גנץ בקריה בתל אביב. בין השניים קיימים קשרי ידידות ושיתופי פעולה בעיקר בתחומי הביטחון והרפואה.

גורם פוליטי סיפר לאתר וואלה כי "סילמן ביקשה לתאם את הפגישה כדי לדון עם גנץ באפשרות של הקמת ממשלה חלופית ובהקמת היישוב אביתר".

שלשום ביקרה סילמן במעונו של הרב הראשי הספרדי, הרב יצחק יוסף, וזכתה לברכתו. במהלך הפגישה עודד הרב יוסף את סילמן על הצעד הפוליטי שנקטה ואמר לה כי מה שעשתה "עשתה לשם שמיים ולמען השמירה על תורת ישראל".

בשבוע שעבר ביקרה סילמן אצל הרבנית קולדצקי, בתו של הרב קניבסקי זצ"ל בביתה שבבני ברק. במהלך הפגישה הרבנית אמרה לסילמן: "קנית את עולמך בשעה, הצלת את עם ישראל".

בהמשך אף העניקה לסילמן ספר עם הקדשה: "בזכות נשים צדקניות נגאלו ובזכות נשים צדקניות יזכו להגאל במהרה. זכית, אשרייך".