
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, ביקר בבית החולים הישראלי "כוכב מאיר" שהוקם על ידי מדינת ישראל באוקראינה.
אש אמר: "באתי לחזק את אנשי המשלחת שלוקחים חלק בעבודה החשובה כל כך ובראשם ד"ר מיכל מקל, סגנית מנהל המרכז הרפואי רמב"ם ולשני ראשי המשלחות בסבבים הקודמים - ד"ר רם שגיא וד"ר דודו דגן ראש חטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות, אנשים נפלאים שהתחרו על הזכות להגיע לכאן ולהשתתף בעבודת הקודש הזו".
עוד הוסיף פרופ׳ אש: "יותר מ 4,600 אנשים נשים וילדים טופלו בבית החולים על ידי צוותים של עשרות רופאים ואנשי צוות מקצועי מסור, אני מודה לכל אחת ואחד מהם".
פרופ׳ אש נפגש עם שגריר ישראל באוקראינה, מנהל בית החולים המקומי ועם ראשי הקהילה, ביניהם ראשת המחוז של מוסטיסקה ושמע מהם על התרומה החשובה של הצוותים הרפואיים.
מוקדם יותר היום, שר הביטחון בני גנץ שוחח עם שר ההגנה האוקראיני אלכסיי רזניקוב ועדכן אותו כי אישר רכש של ציוד מגן של קסדות ואפודים, שיועברו לכוחות ההצלה האוקראיניים ולארגונים אזרחיים.
הנושא נמצא בתהליכי רכש, זאת כחלק מהמאמצים ההומניטאריים הנרחבים שעושה ישראל – ובהם הקמת בית חולים שדה, קליטת עולים ופליטים, אספקת מזון וסיוע הומניטארי ורפואי ועוד.
השניים שוחחו על מאמצי העולם ועל מאמציה של ישראל בהובלת ראש הממשלה להביא לסיום המלחמה. שר הביטחון ביקש להדגיש את עמידתה של ישראל לצד אזרחי אוקראינה והצורך להמשיך לסייע למדינה, ולפעול לסיום המלחמה.
שר התפוצות נחמן שי בירך על החלטת גנץ: "לפני חודש שאלתי מה יקרה אם ישראל תספק לאוקראינה קסדות ואפודים. ציוד מגן. היתה שתיקה. שמח ששר הביטחון אישר עתה רכישת ציוד זה. מדינה דמוקרטית נמחצת ברגעים אלה בידי שכנתה. אסור לנו לעמוד מן הצד".
בינתיים, המלחמה במזרח אירופה נכנסה ליומה ה-56, ועיני העולם כולו נשואות למפעל הפלדה במריופול, שם מתבצרים כאלף אזרחים בשעה שהרוסים ממשיכים במתקפה הכבדה.
"אנחנו עומדים בפני הימים האחרונים שלנו, אם לא השעות האחרונות", אמר מפקד הנחתים האמריקנים שנלחמים במריופול, ממפעל המתכת הנצור, ופנה למנהיגי העולם בבקשת עזרה.