
מגישת ה-CNN כריסטיאן אמנפור שראיינה אתמול (רביעי) את ראש הממשלה נפתלי בנט, ציטטה את אלוף פיקוד המרכז יהודה פוקס שהביע דאגה מ"טרור המתנחלים" בראיון שהעניק לניו יורק טיימס בחודש פברואר האחרון.
על רקע קמפיין "אלימות המתנחלים" של השמאל הקיצוני, שזכה להכרה גם מצדו של השר עמר בר לב לפני מספר חודשים, התבטאות כזו של אלוף בצה"ל היא חריגה ומציגה את הטרור ביהודה ושומרון כדבר סימטרי שמתרחש בין יהודים לערבים.
בעקבות פניית ערוץ 7 הבהירו בצה"ל שהאלוף פוקס לא דיבר על "טרור מתנחלים" ומפקד פיקוד המרכז אף מתנער משימוש בביטוי מכליל שכזה.
דובר צה"ל מסר: "אתמול (ד׳), יוחס ציטוט שפורסם בניו יורק טיימס בתאריך 12.02.22 למפקד פיקוד המרכז, האלוף יהודה פוקס. נציין כי הדברים שיוחסו לאלוף כלל לא נאמרו כפי שפורסמו וכי השיחה עם הכתבים עסקה במגוון נושאים".
לפי גורמים צבאיים, "האלוף תדרך על פעילות סיכול הטרור הפלסטיני ואירוע מותו של מר אסעד. האלוף השיב לשאלות על פשיעה לאומנית ועמד על כך שישנן קבוצות קטנות שאינן מייצגות את האוכלוסיה כולה, ובמערכת הביטחון פועלים לעצור אותם".
כאמור, ראש הממשלה נפתלי בנט התראיין אתמול לרשת CNN האמריקנית, התייחס למהומות בהר הבית ולזעם בעולם הערבי.
המגישה כריסטיאן אמנפור הרגיזה את ראש הממשלה כשדיברה על אלימות של המתיישבים ביו"ש כלפי הפלסטינים בשטחים הכבושים, כלשונה.
בנט השיב בחריפות: "מדובר בכזבה ברורה, זה שקר, פשוט שקר. זה מיעוט קטן, ואני מתנגד... מתוך חצי-מיליון ישראליים ביהודה ושומרון יש כמה מאות בעייתיים, אולי פחות. אין סימטריה. זה לא שטח כבוש, זה שטח שנוי במחלוקת". המגישה התקוממה: "אתה לא תגיד שאני משקרת".