
בלשכת ראש הממשלה מתייחסים לפרסום של איילה חסון בחדשות 13 הנוגע להוצאותיה של משפחת בנט שהועברו בעשרות אלפי שקלים בכל חודש.
"מכיוון שאין לנו מה להסתיר ואנו חייבים דין וחשבון לציבור בלבד, להלן העובדות המלאות: 1. בבית משפחת בנט לא מועסקות כלל מבשלות. לכן, נעשה שימוש בשירותי אוכל חיצוניים עבור משפחת בנט (המונה 6 נפשות) בצורה מסודרת ובהתאם לכל הכללים. עלות ההוצאות פחותה באופן משמעותי מאשר העסקת מבשלת במעון, וכן ביחס להוצאות המזון של ראש הממשלה הקודם ומשפחתו.
2. בבית ראש הממשלה ניתן להעסיק 8 בעלי תפקידים במשרות שונות ובעלות כוללת של 102,000 ש"ח בחודש. צוות זה נוצל במלואו במשך רוב שנות כהונתו של רה"מ הקודם, לעומת ראש הממשלה בנט - אשר בביתו מועסקים שלושה בעלי תפקידים בלבד בעלות כוללת של 48,000 ש"ח בחודש.
3. סך ההוצאות החודשי במעונות ראש הממשלה בבלפור ובקיסריה בימי ראש הממשלה הקודם עמד על 262,100 ש"ח, לעומת 87,700 ש"ח כיום", אמרו בלשכת בנט.
עוד הוסיפו כי "יובהר, טרם פירוט ההוצאות - עבור אירוח אירועים רשמיים בבלפור הוקצה תקציב נפרד, והוא אינו קשור לסכומים אלו. כלומר - הטענה כי בבלפור התקיימו פגישות עבודה ואירועים רשמיים, אינה שייכת לעניין ההוצאות".
לשכת ראש הממשלה פרסמה גם השוואה של ההוצאות המלאות בתקופת נתניהו ובתקופת בנט. לטענתה בבתי ראש הממשלה בתקופת נתניהו עמד שכר הצוות על 102 אלף שקלים, הוצאות תחזוקה וניקיון עלו 141,800 שקלים ועל הזמנת והכנת מזון שולמו 37,300 שקלים.
עוד נטען כי בבית ראש הממשלה ברעננה שכר הצוות עומד על 48 אלף שקלים, על תחזוקה וניקיון משלמים 15,000 שקלים ועל הזמנת והכנת מזון 24,700 שקלים.
"בכל אחד מן הפרמטרים - ההוצאות בבית רה"מ ברעננה נמוכות משמעותית בהשוואה לקודמו. בחישוב שנתי מדובר בחיסכון בהיקף של 2,092,800 ש"ח לאוצר המדינה", אמרו בלשכת בנט.

עוד נמסרה השוואה על הוצאות נוספות במעונות ראש הממשלה ונטען כי בתקופת נתניהו עלה ניקיון מיקור חוץ סכום של 865,500 שקלים, הוצאות פרחים עלו כ-38 אלף שקלים, חשמל 171 אלף שקלים, גינון 106 אלף שקלים ומים 81 אלף שקלים. סך הכל הוצאות בשנה של 1,261,500 שקלים.
מנגד, טוענים בסביבת בנט כי ברעננה הוצאות ניקיון עולות 170 אלף שקלים, לא שולם שקל על פרחים, הוצאות החשמל עומדות על 42 אלף שקלים, גינון 48 שקלים ומים 12,000 שקלים. סך כל ההוצאות השנתי עומד על פי הערכה זו בכ-272 שקלים שקלים.
בלשכה אומרים כי מקור הנתונים הוא במשרד ראש הממשלה, חישוב בממוצע שנתי לשנים 2019-2020 למול ממוצע חודשי מאז תחילת כהונת רה"מ בנט.
"יודגש ויובהר פעם נוספת - מראש הממשלה נבצר להשתמש במעון ברחוב בלפור בירושלים, נוכח השיפוצים הביטחוניים הנדרשים במעון, שהם דרישה ארוכת שנים של שב"כ ואגף הביטחון במשרד ראש הממשלה. עמדתם זו נכתבה והוצגה פעמים רבות בעבר - מצ"ב תגובת השב"כ לתקשורת מהחודש שעבר. לכן, משתתפת המדינה במימון הוצאות הבית ברעננה, על מנת לספק לראש הממשלה את השירותים והמעטפת להם הוא זקוק במסגרת מילוי תפקידו, כפי שהיו זכאים כל ראשי הממשלות ובני משפחותיהם לאורך השנים. אנו מכבדים את תפקידה וחובתה של התקשורת לבקר את השלטון, כל שלטון, ואין זו בושה בעינינו לקחת אחריות ולהודות בטעות, באם קרתה. בלבד - שהעובדות והאמת הן הבסיס, ושלא עושים שימוש ציני בבמה התקשורתית ובזכות הציבור לדעת", הוסיפו אנשי בנט.

מהשב"כ נמסר כי "בשנים האחרונות הובהר ע"י שב"כ הצורך האבטחתי בביצוע שינויים משמעותיים במעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים. הדבר בא לידי ביטוי גם בדו"ח של מבקר המדינה משנת 2020. עם חילופי ראשי הממשלה, הובהרה עמדתנו מזה מספר שנים, כי במעון בבלפור נדרשות התאמות ביטחוניות על מנת לאפשר מגורי ראש ממשלה במקום, וזאת בשים לב לעובדה שחלק מאלה אינם יכולים להיות מבוצעים שעה שראש הממשלה מתגורר במעון. הליך העבודות במעון מתבצע ביוזמת ובהנחיית שב"כ".
"בהתאם, בוצעו סידורי אבטחה בבית רה"מ ברעננה, בו מתגורר ראש הממשלה. סידורים אלו בוצעו בהנחיית השב"כ, על בסיס שיקולים מקצועיים אבטחתיים, תוך התחשבות בהיבטים הנוגעים לעלויות ולצמצום הפגיעה בשכנים. יצויין, כי סידורי אבטחה הונהגו גם בבתיהם הפרטיים של ראשי ממשלה קודמים, על בסיס הערכת האיום ויתר הנסיבות הרלוונטיות", לשון תגובת השב"כ.
מהליכוד נמסר בתגובה להודעת בנט:
"כרגיל בנט משקר והתקשורת מחפה. בנט משפץ את ביתו הפרטי ברעננה על חשבון הציבור בסכום אסטרונומי של 50 מיליון שקלים, ללא אישור ובניגוד לחוק. החוק קובע שהמעון הרשמי של ראש הממשלה יהיה בירושלים ולא ברעננה.
"בניגוד למעון הרשמי בירושלים, המעון הפרטי של בנט לא משמש לאירוחים רשמיים כלשהם - כך שכל ההוצאות על מזון הן רק לענייניו האישיים.
"כזכור נפתחה חקירה מופרכת על טייק-אווי למעון בבלפור בסך של 175,000 ש"ח לחמש וחצי שנים. השופט קבע שהרוב הגדול של סכום זה הוצא על אירוחים רשמיים. כלומר, בניגוד להודעת בנט, הוצאות הטייק-אווי הפרטיות של משפחת נתניהו לא עלו על 1,300 שקלים בחודש – עשירית (!) מההוצאות על טייק-אווי של משפחת בנט.
"כמובן שבנט, שעיכב במכוון את שיפוץ המעון הרשמי בבלפור, לא יועמד לדין על הבזבוז שלו והתקשורת תמשיך לאתרג אותו במקום לבצע את מלאכתה ולבקר את השלטון", לשון התגובה.
