בין האזרחים הזרים מרחבי העולם שהתנדבו לצבא אוקראינה על מנת להילחם בכיבוש הרוסי, נמצאת גם קבוצת מתנדבים ישראלים שהתגייסה לצבא אוקראינה ומסייעת במלחמה נגד רוסיה.

בסרטון שעלה בדף הטוויטר של "מתנדבים קנדים באוקראינה" נראים ישראלים במדי צבא אוקראינה מדברים על המאבק והשליחות שלהם להילחם בכיבוש הרוסי של המדינה. בסרטון מודים חברי הקבוצה הישראלים לממשלת ישראל על הסיוע, וכן לרב של חב"ד באוקראינה, הרב משה אסמן, על הסיוע שהוא מעניק להם ועל המזון הכשר לפסח ותחושת החג שהעניק להם בעוד הם נלחמים ברוסיה.

"אנחנו רוצים להגיד תודה לכל עם ישראל, לממשלת ישראל על זה שעוזרים לנו, כשאנחנו נלחמים כאן נגד הרוסים, במלחמה הקשה הזו. המון תודה. המון תודה לבית הכנסת הראשי בקייב, לרב משה אסמן, המון תודה", נשמע אחד ממנהיגי הקבוצה הישראלית שהתנדבה לשורות הצבא האוקראיני מספר למצלמה בעברית.

לאחר מכן מוסיף אחד המתנדבים הישראלים האחרים כאשר הוא רעול פנים כי "אנחנו רוצים להגיד תודה לכל היהודים שעורים לנו. אנחנו כאן בשבילכם ובשביל כל העם שעכשיו בסכנת חיים. אנחנו עוזרים להם, נלחמים בשבילכם. אנחנו כולנו פה ביחד ועושים עבודה יפה. תודה רבה לכם".

מתנדב ישראלי נוסף הוסיף כי "תודה רבה לרב משה אסמן שנתן לנו להרגיש את שמחת החג ואווירת החג. תודה רבה על האוכל הכשר שאכלנו כאן. שיהיה חג שמח. פסח כשר ושמח. חג חירות שמח". עד כה לא ידוע כמה ישראלים התנדבו לשורות הצבא האוקראיני על מנת להילחם בכיבוש הרוסי.