
ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה ייפתח בשעה 20:00 הערב (רביעי) בעצרת הממלכתית בכיכר גטו ורשה ביד ושם, הר הזיכרון, ירושלים.
בעצרת יישאו דברים נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה נפתלי בנט. את אבוקת הזיכרון יעלה יו"ר מועצת יד ושם הרב ישראל מאיר לאו, את דבר נציג הניצולים ישא שורד השואה משה מירון ולראשונה השנה, תפילת אל מלא רחמים תיאמר על ידי שורד שואה - בני הראל.
במהלך העצרת יועלו שש משואות של שורדי שואה. משואה ראשונה: צבי גיל, משואה שנייה: שמואל בלומנפלד ז"ל (בנו אריה בלומנפלד יעלה את המשואה במקומו), משואה שלישית: אולגה קיי, משואה רביעית: אריה שילנסקי, משואה חמישית: שאול שפילמן, משואה שישית: רבקה אליצור. במהלך האירוע יוקרנו סרטונים עם סיפורם של מדליקי המשואות.
בעצרת ישתתפו הזמרים אסתר רדא ורון בוחניק, וכן משמר כבוד של צה"ל מחטיבת הצנחנים. נועה קולר תאמר קטעי קריאה. דני קושמרו ינחה את העצרת.
בעצרת תיערך אזכרה מסורתית - תהילים מפי הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו וקדיש מפי הרב הראשי לישראל הראשון לציון הרב יצחק יוסף.
יד ושם, רבני צהר, זיכרון בסלון ושם ונר מזמינים את הציבור לקחת חלק במיזם "דורות מאירים" בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה בשעה 19:00: נתכנס יחדיו בני המשפחה או חברים, נקרא את תפילת "אל מלא רחמים" או "נזכור" מאת אבא קובנר, נדליק שישה נרות זיכרון, נשתף ברשתות תחת #דורות_מאירים ונצטרף אל מסורת זיכרון השואה והעברתה מדור לדור.