עצרת יום השואה ביד ושם. ארכיון
עצרת יום השואה ביד ושם. ארכיוןצילום: הלל מאיר/TPS

אירועי יום הזיכרון יום הזיכרון לשואה ולגבורה יחלו הערב (רביעי) בשעה 20:00 בעצרת הפתיחה הממלכתית בכיכר גטו ורשה ביד ושם.

השנה יום הזיכרון לשואה ולגבורה יעמוד בסימן "מסילות אל האבדון – שילוחם של היהודים בתקופת השואה".

בעצרת יישאו דברים נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה נפתלי בנט.

את אבוקת הזיכרון יעלה יו"ר מועצת יד ושם הרב ישראל מאיר לאו, את דבר נציג הניצולים ישא שורד השואה משה מירון ולראשונה השנה את תפילת 'אל מלא רחמים' יאמר שורד השואה בני הראל.

הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו יקרא פרק תהילים והראשון לציון הרב יצחק יוסף יאמר קדיש.

במהלך העצרת יועלו שש משואות של שורדי שואה. את המשיאות ישיאו צבי גיל, אולגה קיי, אריה שלנסקי, שאול שפילמן, רבקה אילצור ובן משפחה בשמו של שמואל בלומנפלד ז"ל. במהלך האירוע יוקרנו סרטונים עם סיפורם של מדליקי המשואות.

בעצרת שינחה דני קושמרו ישתתפו הזמרים אסתר רדא ורון בוחניק והשחקנית נועה קולר ולצידם משמר כבוד של צה"ל מחטיבת הצנחנים.

מחר בשעה עשר בבוקר תישמע צפירת דומיה ולאחריה יחל טקס הנחת הזרים למרגלות האנדרטה למרד גטו ורשה בו יטלו חלק נשיא המדינה, ראש הממשלה, יושב ראש הכנסת, נשיאת בית המשפט העליון, נציגים של ארגוני ניצולים ולוחמים.

בשעה אחת עשרה בבוקר יתקיים מעמד הקראת שמות קרבנות השואה על ידי הציבור הרחב. יערך באוהל יזכור, יד ושם ובמקביל במשכן הכנסת בחסות יו"ר הכנסת.

בשעה 17:30 תיערך עצרת תנועות הנוער בבקעת הקהילות ביד ושם בהשתתפות שרת החינוך יפעת שאשא ביטון ומאות חברי תנועות הנוער.