מבנה החיידר החדש בעמנואל
מבנה החיידר החדש בעמנואלצילום: מאיר אלפסי

בימים הקרובים, ייכנסו מאות תלמידי חיידר חב"ד בעמנואל 'בית מנחם', על שם הרבי מליובאוויטש, למבנה החדש שנבנה עבורים ונחנך בערב חג הפסח.

מאחורי המבנה הגדול והחדש, מסתתר סיפור מעניין. המבנה אושר על ידי שר השיכון לשעבר הרב יעקב ליצמן, בדיוק ביום האחרון לכהונתו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ.

בעקבות האישור בוועדה העליונה במינהל, במסגרת אישור 884 שירות לשיווק, הונחה הנחת אבן הפינה בי"ט כסלו - חג הגאולה.

במשך שנים למדו תלמידי תלמוד תורה חב"ד בעמנואל במבנים רעועים ובקראוונים. לאחר שנה של עבודה מאומצת, הסתיימה הבנייה לקראת חג הפסח.

בערב החג, נערך טקס חגיגי של חנוכת הבית, וקביעת המזוזות, בהשתתפות רבני חב"ד ובראשם רב הקהילה הרב חיים קיז'נר וחבר בי"ד רבני חב"ד הרב מנחם מענדל גלוכובסקי וכן ראש מועצת עמנואל הרב אליהו גפני וחבר הכנסת הרב מאיר פרוש, יו"ר רשת חינוך חב"ד הרב יוסף יצחק אהרונוב והמנכ"ל הרב אליהו קריצ'בסקי.

"המבנה החדש משדרג את העשייה החינוכית במוסד ויהווה מגדלור של חינוך חסידי לכל תושבי העיר ויישובי השומרון הסמוכים", אומר מנהל תלמוד התורה הרב לוי כהן, "הושקעה מחשבה רבה על ידי כל גורמי המקצוע ואמצעים לא מעטים בשביל להביא את הסטנדרטים הכי גבוהים במבנה החדש".

יו"ר רשת חינוך חב"ד הרב אהרונוב ציין כי "חנוכת תלמוד התורה המרשים בעמנואל הוא המשך ישיר לצמיחה הדרמטית של מוסדות החינוך של חב"ד בכל רחבי הארץ".