מירב חג'אג'
מירב חג'אג'צילום: מירי שמעונוביץ

מירב חג'אג', אמה של סגן שיר חג'אג' ז"ל שנרצחה בשנת 2017 בפיגוע בטיילת ארמון הנציב בירושלים, מתייחסת לבקשת המשפחות השכולות מהממשלה ומהקואליציה שלא להגיע לטקסים ביום הזיכרון.

"הבקשה שלנו מהם, שלא יגיעו, פשוט ככה. הכי פשוט שבעולם. הגעתם לטקסי הזיכרון, היא סוג של זילות כלפי הילדים שלנו", אמרה חג'אג' בראיון ל-103FM.

לדבריה, "כל נציגי הממשלה הזאת, בצורה הכי פשוטה, היות והממשלה הזאת הוקמה קודם כל בסוג של שקר מבחינתנו. אנחנו, אישית, היינו פעילים של ימינה, חלקנו חברים בפורום 'בוחרים בחיים'. בנט, בזום, הבטיח לנו לטפל בטרור, הבטיח לנו דברים מסוימים, הישיבה עם עבאס לא עמדה בכלל על הפרק".

לדבריה, "מבחינתנו, עבאס הוא תומך טרור לכל דבר. גם בנט ושקד אמרו שרע"מ תומכי טרור, לפני פחות משנה. 'תומכי טרור' זה לא משפט שלנו, זה דברים שגם בנט ושקד ואלקין וימינה וגם ליברמן, אלה דברים שאמרו כל הזמן, ועכשיו הם החליטו להקים איתם ממשלה. מבחינתנו, זה לא יעלה על הדעת שהם יושבים איתם בממשלה, אנחנו רואים את כל ההתנהלות של הממשלה וההתרפסות של הממשלה הזאת ומה שקורה, עכשיו הם יבואו לטקסי יום הזיכרון כאילו כלום ויחבקו אותנו? לא מתקבל על הדעת, מבחיתנו, לא עובר בגרון".