
במטה השב"כ התקיים הבוקר (שלישי) טקס זיכרון לחללי הארגון שנפלו במערכות ישראל.
ראש השב"כ רונן בר אמר בטקס: "עוצמתנו תמיד הייתה באחדותנו. דווקא ביום הזה שבו כולנו מתכנסים בתוכנו, אנו חייבים לזכור את סכנת הפלגנות, השיח האלים וההסתה שעלולה להביא אותנו לתהומות מסוכנים"
''אף אחד לא יוכל ללמד את אנשי השב"כ מה היא אהבת הארץ. הם לא ידברו, הם לא יצייצו, ויהיו מגן ולא יראה", הדגיש בר בנאומו.
מוקדם יותר, שר הביטחון בני גנץ פתח את מעמד הקראת שמות הנופלים בהיכל הזיכרון בהר הרצל, אומר: "המחיר העצום ששילמו המשפחות השכולות והחברה הישראלית כולה, הוא גם המנוע שלנו להוסיף לחיות, לעשות טוב, לתקן – להתכנס ביחד, לשמר את הרעות והערבות ההדדית. לשמור על האחדות הבסיסית שלנו כחברה. הזיכרון והשכול הם נושאים שנמצאים בלב ליבה של ההוויה הישראלית, ועלינו לשמור עליהם מכל משמר ומעל לכל ויכוח.
''החברה הישראלית ראויה לנושא אחד שכולנו מתייחסים אליו ביראת קודש לאורך כל השנה, וראויה ליום הזה שבו נזכור את כולם, נכבד את זכרם, ונשמור על אחדותנו וחוסננו החברתי."
עוד אמר שר הביטחון: "הראשונים שהאחריות לכך חלה עליהם היא אנחנו - מנהיגי הציבור, שצריכים לשים בצד את המחלוקות ופשוט לחבק ולזכור את הנופלים ומורשתם. בני המשפחות השכולות ראויים לכך, ועלינו החובה לחבק אותם בכל דרך שיבחרו, ולקבל באהבה גם את הביקורת שלהם. כי הם אלו ששילמו את מחיר תקומתנו וקיומנו. נחבק אותם אל ליבנו, וכך גם נשמור על החברה הישראלית, על המורשת, על הזיכרון ועל האחדות."


