הרב איתן מור יוסף, מחנך בבית הספר 'שבט סופר' שבחצור הגלילית, מספר בראיון לערוץ 7 על הלימוד המיוחד ב'תלמוד הישראלי' שאותו קיימו תלמידיו במשכן הנשיא ובהשתתפות נשיא המדינה, יצחק הרצוג.
הרב מור יוסף מספר על הלימוד הקבוע בבית הספר בכרכי התלמוד הישראלי בניהול אבי רט וצוותו, לימוד המתקיים בכל סוף יום בחבורת בית מדרש של בית הספר באופן מותאם לילדים ומתחברים למושגים במורשת ישראל ובהיסטוריה יהודית. "יש ילדים שכבר עברו על הכרכים הללו כבר מספר פעמים", הוא מספר.
את הלימוד היום יחד עם נשיא המדינה קיימו התלמידים לעילוי נשמתו של נעם רז הי"ד, לוחם הימ"מ שהובא היום למנוחות. "הנשיא התרגש. הזכרנו גם את סבו הרב יצחק אייזיק הלוי הרצוג ורעייתו הרבנית שרה, ואת אביו, הנשיא השישי של מדינת ישראל, חיים הרצוג ורעייתו אורה שיזמה את חידון התנ"ך העולמי בשנת העשור למדינה. לימדנו את הילדים על שלושה דורות שעוסקים בצורכי ציבור באמונה למען עם ישראל".
הרב מור יוסף מציין את ייחודו של הלימוד בתלמוד הישראלי ככזה המושך את הלב הן בצורתו החיצונית והמהודרת והן בהיבט התוכן, "זה כמו לשתות ממעיינות היהדות שלנו. זה מתאים לכל גווני החברה הישראלית. כל מי שחשקה נפשו ללמוד תלמוד, זו הדרך".
