עומר אדם
עומר אדםצילום: ערן לוי

עומר אדם רק שב ארצה ממסע הופעות בארה"ב שבסופו גם השיק את השיר BOMBA - שיתוף פעולה בינלאומי עם הזמר הצרפתי הענק קנדג'י, וכבר הוא מודיע על רכישתו של אחד הקופים היותר נדירים בקולקציית ה-NFT המצליחה ביותר בעולם: Bored Ape Yacht Club (או בקיצור BAYC).

נכון להיום המחיר המינימלי של כל יצירה עומד על מאות אלפי דולרים. כך למשל, ג'סטין ביבר נפרד מ-1.3 מיליון דולר לטובת בעלות ביצירה הייחודית. "מדובר בדריסת רגל ראשונה בענף שאני מאמין בפוטנציאל שלו, לטווח הארוך " כתב אדם ב חשבון הטוויטר החדש שפתח לאחרונה וחשף את תמונת הקוף שרכש.

הקוף של עומר אדם
עומר אדם

הקוף של עומר אדם הוא נצר למשפחה מפוארת - אוסף של 10,000 תמונות מצוירות של קופי-אדם שנוצרו על ידי אלגוריתם באופן אוטומטי על גבי טכנולוגיית בלוקצ'יין. כל קוף הוא יצירה ייחודית לגמרי ומחירו מאופיין באמצעות מידת הנדירות של מאפייניו העיצוביים-פיזיים.

כך למשל, רק ל-12% מהקופים יש פרווה אפורה, ל-8% מהקופים יש הבעת פנים עייפה ול-2% בלבד יש כובע פרופלור. הקוף של אדם נחשב לנדיר במיוחד בשל הביגוד המיוחד שהקוף לובש וכן לאור בלון המסטיק שהוא מנפח - מתברר כי רק אצל 1% מתוך 10,000 הקופים שהוצעו מתקיימים המאפיינים האלה. הקוף של אדם יימצא בחברה טובה לאור העובדה שגם לקוף שרכש הכדורגלן ניימאר יש מסטיק, וכי לקוף של אמינם ביגוד דומה לזה של אדם.

הפרויקט, שמאחוריו עומדת חברה בשם Yuga Labs, הושק רשמית באפריל 2021 וצבר עד כה מכירות בשווי של יותר ממיליארד דולרם. ב-30 באפריל הוצעו 10,000 הקופים למכירה בעלות ראשונית של כ-200 דולר לכל יצירה. מאז, הבעלים של הקופים החלו לסחור בהם, הביקוש גאה, הקופים החלו להיסחר בסכומים של אלפי דולרים וכיום, על מנת להיות הבעלים הגאה של קוף מהסדרה המפורסמת יש אנשים שמוכנים להיפרד ממאות אלפי דולרים. בין המגה-מפורסמים אשר רכשו קוף ותרמו לבאז המטורף שסביב הקולקציה: ג'סטין ביבר, מדונה, סנופ דוג, סרינה וויליאמס, ניימאר, ג'ימי פאלון, גווינת' פאלטרו, שאקיל אוניל ופריס הילטון.

הקופים שבסדרה מיועדים לשמש כתמונות פרופיל, כל אחד מהם ייחודי ואת כל אחד מהם ניתן לרכוש כ-NFT בלבד. מעבר לזכויות קניין רוחני ביצירה (הבעלים יכול לעשות ביצירה כל שימוש העולו על רוחו – למשל, להציג אותו על פרטי לבוש), הבעלות על היצירה מקנה לבעלים כרטיס כניסה ל"מועדון היאכטות של הקופים המשועממים" – מדובר במועדון מקוון אשר צפוי לקיים אירועים בלעדיים לחברי המועדון; וכשהחברים במועדון הם דמויות כמו ג'סטין ביבר, מדונה, סנופ דוג – צפוי להיות מעניין.

במקביל להתחדשות בקוף, עומר אדם חתם בסוף השבוע על מזכר הבנות עם חברת טקטונה הציבורית ליצירה של מגוון מוצרים דיגיטליים ו-NFT. טקטונה הנסחרת בבורסת ת"א, נחשבת לחברה מובילה בתחום הנכסים הדיגטליים והבלוקצ'ין.