
ראש העיר אום אל פחם, ד"ר סמיר מחאמיד, פנה לשר הביטחון בני גנץ וביקש ממנו למנוע את התרגיל הצה"לי המתוכנן בעיר.
במכתב שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" נאמר, "נמסר לנו כי בכוונת רשויות הצבא לקיים תרגיל בין 26-22 במאי באום אל פחם. אני, מועצת העיר ותושבי העיר מתנגדים בתוקף לקיום התרגיל, והודענו על עמדתנו לגורמי הצבא הרלוונטיים".
"למותר לציין שנגמ"שים הנעים בעיר ומדמים את כיבוש חיזבאללה מהווים פגיעה דרמטית ברגשות תושבי העיר והמרחב", נאמר במכתב.
ח"כ אופיר סופר הגיב וצייץ בטוויטר: "אם נמשיך להתכופף ונוסיף לאפשר ללאומיות הערבית לזקוף את ראשה - נתעורר ליום בו זה לא יהיה תרגיל בוואדי ערה אלא מבצע להצלת הגליל".
דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו מצדיק את דרישתו של ראש עיריית אום אל פאחם "המדינה מתבגרת, לא פשוט לשדר לעד לתושבי אום אל פאחם שרובם אזרחים ישראלים נורמטיביים שהם מדמים אוייב כמו חיזבאללה ובתיהם מדמים בתי מחבלים. צה"ל צריך לחשב מסלול מחדש. כשם שבנה כפר פלשתיני בצאלים בעבר, עליו להתאים עצמו למציאות המשתנה בחברה הישראלית".