
התנועה האיסלאמית תשפץ את בית הקברות שייח' מוראד בשכונת שפירא בתל אביב, זאת כחלק ממיזם התנדבות לרגל "יום הנכבה".
בית הקברות הערבי היה פעיל בתחילת המאה ה-20, והוא היה בשטח הכפר הערבי אבו-כביר שבשנת 1948 הפך לחלק מהעיר תל אביב. בפרעות תרפ"א נתלתה על חומת בית הקברות גופתו של יוסף חיים ברנר יחד עם גופות 7 יהודים נוספים שרצחו הערבים במאורעות.
כ-350 בתים של ערבים סביב בית הקברות נהרסו על ידי הבריטים בעקבות המאורעות. בית הקברות חדל לפעול במלחמת העצמאות, לאחר שתושבי הכפר ברחו מהמקום. עם זאת, בגלל סירובה של הקהילה המוסלמית ביפו לקבור ערבים ששיתפו פעולה עם ישראל בבית הקברות המוסלמי טאסו ביפו, הם נקברים בבית הקברות הנטוש שייח' מוראד.
ישראל ורד, תושב שכונת שפירא, הביע בשיחה עם ערוץ 7 חשש כי בית הקברות ייהפך למוקד עלייה לרגל. "קמנו בשבת בבוקר וגילינו שהתנועה האיסלאמית פתאום נזכרה לשפץ את בית הקברות בשכונה", הוא אמר. "מוזר, ב-30 שנה האחרונות הם לא נגעו בו. יתרה מזו, לאורך השנים משרד הביטחון קבר כאן משת"פים שהערבים ביפו לא הסכימו לקבור. פתאום בית הקברות חשוב להם".
לדברי ורד, גם לשיפוץ בית הקברות במסגרת "יום הנכבה" יש משמעות. "יותר חשוב להם להזכיר לנו את הנכבה שהייתה לפני 74 שנים", אמר. "חצופים שמחפשים להתסיס את השכונה. אז אם כבר הערבים זוכרים לפני 74 שנים אז אני רוצה להזכיר להם שלפני 101 שנים 8 אנשים יהודים נאנסו ונטבחו על ידי הסבים של הערבים שבאו לנקות. את הסופר ברנר וחבריו. אז גם אנחנו לא שוכחים ונדאג להזכיר להם את האמת; לפני 74 שנה קמה לתחייה מדינת היהודים".