חברי שדולת ארץ ישראל ויוסי דגן באביתר
חברי שדולת ארץ ישראל ויוסי דגן באביתרצילום: דוברות

לאחר הגעת חברי שדולת ארץ ישראל לאדמת אביתר, ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן מעביר מסר חד משמעי לממשלה ומזהיר מפני אי עמידה בהסכם שיאפשר הקמת ישיבה באביתר.

דגן אמר "הגענו לכאן בימים שבהם אנו מציינים שנה לרציחתו של יהודה גואטה הי"ד בצומת תפוח והקמת הישוב אביתר. הרבנים וראשי ההתיישבות קיבלו החלטה מאוד לא קלה, להוריד מכאן את המשפחות, והמשפחות החליטו לרדת מרצון כחלק מהסכם ברור שנחתם עם הממשלה, על הקמת ישיבה מיד לאחר שיערך כאן סקר בקרקע שיראה שיש כאן אדמות מדינה. ולאחר סיום העררים, הקמת ישוב קבע.

"הסקר הושלם לפני חודשים", סיפר דגן, "מזה למעלה מארבעה חודשים הממשלה מורחת אותנו ולא מקיימת את ההסכם. זו התנהגות שאיננה עומדת אפילו בסטנדרטים של הממשלה הזו. אני אומר בצורה ברורה- אל תנסו אותנו, אל תנסו את ציבור נאמני א"י שגם ככה צלוב ופגוע. על הפרת הסכם אביתר הממשלה הזאת תעוף.

"אנחנו דורשים מהממשלה לעשות את המינימום שהממשלה הזאת עושה עם החמאס ועם הרש"פ- להבדיל, ולתת לישיבה ולמשפחות לעלות לכאן. אל תשחקו איתנו ואל תנסו את הציבור הזה כי עשינו כאן מהלך לא טבעי, כי יהיה כאן מאבק שלא חלמתם עליו, כאן ובכל רחבי יו"ש. כי אתם לא תרמסו את ציבור אוהבי א"י בצורה כל כך בוטה", אמר ראש מועצת שומרון.

יו"ר שדולת ארץ ישראל בכנסת אורית סטרוק אמרה באביתר "יש כאן באביתר רוח חזקה ומרוממת, ואת הרוח הזאת הממשלה לא תצליח לעצור. הממשלה הזו יורקת בפרצופם של המתיישבים שהלכו לקראתה ומנעו ממנה עימות. אנחנו לא נאפשר את המשך גרירת הרגליים, ואנחנו פועלים לעצור את העוול הזה שנקרא הסכם אביתר".

גם היו"ר השני של שדולת ארץ ישראל בכנסת, חה"כ יואב קיש אמר "באנו לכאן לומר בצורה פשוטה: כשזה מגיע לארץ ישראל אנחנו כאן בכל הכוח. הממשלה הזאת שקרנית ובוגדת בערכי ישראל, ואנחנו נאבק על הקמת היישוב אביתר".

ח"כ יולי אדלשטיין מחה על הזנחת ההסכם: "לא ייתכן שממשלת ישראל חותמת על הסכם ולא מקיימת אותו. אני קורא לשר הביטחון לקיים ככתבו וכלשונו את ההסכם שנחתם, ולהחזיר את הישיבה והמשפחות", אמר חה"כ אדלשטיין.

חה"כ ניר ברקת מסיעת הליכוד אמר במקום: "ליהודים מותר לגור בכל מקום בעולם. ובטח שבכל מקום בארץ ישראל. מוכרחים וחייבים להחזיר את התושבים וההתיישבות לאביתר".

חה"כ שמחה רוטמן ממפלגת הציונות הדתית אמר "הסכם אביתר צריך להיות מקוים ועכשיו. כל יום שעובר מראה שהממשלה הזו מקיימת הבטחות רק לתומכי טרור ולאויבי המדינה. ההזנחה של אביתר לא תעבור בשקט".

גם חה"כ עידית סילמן ממפלגת ימינה הייתה במקום ודיברה על ההסכם: "כאן במקום נחתם הסכם – והסכמים צריך לכבד. אני בטוחה שחברי בימינה יעבדו קשה על מנת לכבד את ההסכם שנחתם כאן. ומתיישבי אביתר יעלו מהרה חזרה לכאן", אמרה חה"כ סילמן.

נציג סיעת ש"ס, חה"כ יוסי טייב אמר במקום: "על ממשלה שרימתה את בוחריה אני אישית לא הייתי בונה. הסכם אביתר לא שווה את הדף עליו הוא נחתם. אני קורא לכל חבריי אוהבי ארץ ישראל, תפילו את הממשלה הרעב הזו ותעזרו לנו להקים ממשלה שתעזור להתיישבות בארץ ישראל".

דניאלה וייס, מראשי תנועת נחלה, אמרה באביתר "שר הביטחון, בני גנץ, יודע בוודאות מלאה שגבעת אביתר היא מקום אסטרטגי. השאלה היא האם יהיה פה רק צבא או גם אזרחים. הממשלה מחויבת שיהיה כאן יישוב, וכאן יהיה יישוב".

יו"ר תנועת נחלה, צבי אלימלך, אמר בפגישת חברי הכנסת: "הממשלה מפרה ברגל גסה את ההסכם עליו חתמה עם התושבים. גנץ, בנט שקד ואורבך שיקרו לנו ולכל הציבור שהיה פה. הממשלה הזו מפקירה את יהודה ושומרון, מפקירה את הנגב והגיעה זמנה לעבור מן העולם. הממשלה הזו חולפת, ואביתר תקום ותתקיים לעד. אנו דורשים שממשלת ישראל תעלה במיידי את הישיבה והמשפחות"