הרב גרשון אדלשטיין
הרב גרשון אדלשטייןצילום: Shlomi Cohen/Flash90

מנהיג הציבור הליטאי הרב גרשון אדלשטיין נגד מצעד הדגלים? במהלך המפגש שהתקיים אמש במעונו עם ארבעת ח"כי דגל התורה, הרב אדלשטיין התייחס למצעד הדגלים ותהה מדוע המדינה מאפשרת את קיומו.

על פי דיווח של יקי אדמקר מ'וואלה', הרב תהה בפני הנוכחים האם מנהיגי המדינה "לא מבינים שזה מיותר ומסוכן?".

עוד דווח כי הרב אף התעניין האם ניתן לשכנע יהודים להימנע מהעלייה להר הבית בטענה שמדובר ב"התגרות באומות", אבל הח"כים השיבו כי "זה לא יעזור".

בלשכת יו"ר דגל התורה, ח"כ משה גפני, בחרו להכחיש את הדיווח. "הדברים לא נאמרו ואין בכוונתי להתייחס למפגשים אצל גדולי התורה, בדיוק כפי שנהגתי בכל שנותיי".

בעקבות המצב הפוליטי הנפיץ חברי הכנסת של 'דגל התורה' עלו אמש למעונו של ראש הישיבה הרב גרשון אדלשטיין, מנהיגה של 'דגל התורה' לאחר פטירת הרב חיים קנייבסקי זצ"ל.

בסביבתם סיפרו כי ארבעת חברי הכנסת האזינו במשך שעה ארוכה להכוונה והדרכה בנושאים העומדים על סדר יומה של היהדות החרדית, הציבורי והפוליטי.