
כמידי שנה, ישיבות גב ההר שבמועצה האזורית שומרון ערכו אתמול (ראשון) אירוע משותף לכבוד יום שחרור ירושלים והשומרון, כאשר השנה ישיבת אלון מורה היא זאת שאירחה את מאות התלמידים.
באירוע השתתפו ראשי הישיבות, רבנים, אנשי ההתיישבות באלון מורה, ראש המועצה יוסי דגן, סגנו דוידי בן ציון, מנכ"ל הישיבה אליסף פרשן וכן מח"ט שומרון אל"מ רועי צוויג שאף נשא דברים בפני התלמידים.
מח"ט שומרון סיפר בדבריו על המציאות המורכבת שיש היום בגזרת השומרון ואמר: "אומרים בהרבה מקומות שהצבא והתיישבות עובדים ביחד. אני לא מסכים עם האמירה הזאתי. אני חושב שהצבא והתיישבות חד הם".
ראש ישיבת אלון מורה ורב השומרון, הרב לבנון, פתח את הערב בדברי הודיה על הכינוס של בחורי הישיבות. "לפני 57 שנה", סיפר הרב לבנון, "נכנסתי לישיבת מרכז הרב, ואז היו בישיבה המפוארת 60 תלמידים, זה היה על המאסה. היום אנחנו מתקבצים פה, ישיבות גב ההר, מאות רבות של תלמידים. ב"ה אנחנו רואים את הגידול של המערכות, וראויה ירושלים ביום שמחתה ללכד את כל הכוחות האלה ולקבץ את כולם שנראה ונספור עין בעין, ומקיף עלינו ברכה בזכות הריבוי של לימוד התורה".
ראש ישיבת רועה ישראל ביצהר ורב הישוב, הרב דודי דודקביץ, דיבר במהלך הערב על שתי הקומות בימי ההודאה בחודש אייר. הרב דודקביץ הסביר כי יש גאולת הגוף המתבטאת יותר ביום העצמאות, וגאולת הרוח הבאה לידי ביטוי ביום ירושלים- הלב של עם ישראל. "על כך שבתפילת לחש יש שני מקומות שמוזכר בהם 'ברחמים', ושניהם מדברים על ירושלים- 'ולירושלים עירך ברחמים תשוב' ו'ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים' ואנו מתפללים לזכות לגאולה השלימה ברחמים גדולים", הסביר הרב דודקביץ.
ראש ישיבת הר ברכה ורב הישוב, הרב אליעזר מלמד, דיבר אף הוא במהלך דבריו על הנס המיוחד שהיה במלחמת ששת הימים. "דבר השם מתגלה ממש דרכנו, דרך חיילי צבא הגנה לישראל שמסרו את נפשם על קידוש השם. הנס הוא הגבורה, כמו שהרב צבי יהודה הסביר על הקמת המדינה. כולם יחד עומדים להגן על העם והארץ" אמר הרב מלמד.
ראש הישיבה בתפוח הרב דוד אמיתי דיבר בשבחה של האחדות ודרש את הפסוק "ירושלים הבנויה עיר שחוברה לה יחדיו ששם עלו שבטי יה". הרב אמיתי הסביר כי הפסוק לא אומר שלשם עלו שבטי יה אלא שם עלו, וכבר שהשבטים ביחד, באחדות זו כבר הגעה אל היעד.
הרב יהושע ואן דייק ראש ישיבת איתמר אמר: "יש אנשים שצריכים לשפשף את העיניים בשביל לדעת אם מדובר בחלום, כך יש מפרשים שאומרים שהיה צריך לשפשף את העיניים בשביל לראות את שיבת ציון מופיעה מול עניינו. גם אנחנו שחזרנו לירושלים וליהודה ושומרון זה היה כמו חלום ולא האמנו לזה. לפעמים צריך לשפשף את העיניים להזיכר במציאות והחלום הזה התגשם".
מנכ"ל מוסדות הישיבה באלון מורה אליסף פרשן הודה לרבנים ולראשי הישיבות על הרוח והעוצמה שהם מפיצים באזור כולו, על הקמת ישיבות בכל ישוב וישוב, כדברי הרב משה צבי נריה 'ישיבות נקים בכל מקום'. "הישיבות שנמצאים כאן בגב ההר נותנות עוצמה לאזור ולשומרון כולו ומכאן יוצאת עוצמה גדולה של הנהגה, של תורה, ושל רוח חזקה", אמר פרשן.
יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון בירך את מאות התלמידים והרבנים ואמר: "אנחנו זוכים להיות כאן מאות רבות של תלמידים, אברכים בישיבות בלב מדינת ישראל, בלב השומרון והלב מתרחב. לפני כמה שנים שאלתי את בני קצובר, מייסד התיישבות בשומרון, אם הוא היה מאמין לפני 40 ומשהו שנה שיהיו ביהודה ושמרון כחצי מיליון מתנחלים? ואני הייתי בטוח שהוא יגיד לי מה פתאום, איזה נס. אבל בני הסתכל עלי בתמיהה ואמר לי 'כן, ברור שהאמנו'. זה היה עבורי אחד משיעורי האמונה היותר גדולים ומשמעותיים".
"זאת רק ההתחלה", הוסיף דגן, "אנחנו בדרך למיליון יהודים כאן בשומרון וזהו רק השלב הראשון בעז"ה. הקב"ה זיכה אותנו בזכות אבל הוא גם חייב אותנו בחובה. אנחנו שזכינו להיות כאן בהר, להתנחל כאן בלב הארץ, ואם הקב"ה זיכה אותנו להיות כאן בגב ההר בלב השומרון זה גם מחייב אותנו. אנחנו צריכים להבין שיש הרבה אידאלים ולפעמים יש פחות רייטינג למצוות ישוב הארץ, יש פחות רייטינג להתיישב בגב ההר בלב ישראל. אבל אנחנו צריכים לדעת שזה האידיאל הכי חשוב לדורנו ואנחנו חייבים לגור כאן ולבנות כאן ולהקים כאן עוד ישובים חדשים, כי זו המצווה שלנו".
"מה שיקבע אם יהיה כאן חלילה גוש קטיף שתיים או שעם ישראל יהיה כאן לא ברבבותיו אלא במיליוניו זה אם אנחנו נבחר לגור כאן. אם אנחנו נבחר לבנות את הבתים כאן. אם אנחנו נבחר לבנות כאן גושים גדולים של התיישבות עם מיליונים. זה תלוי בנו. אנחנו צריכים לקבל על עצמנו לגור כאן, לבנות כאן, ולהביא לכאן את החברים שלנו, את המשפחות שלנו. כי מה שיקבע אם אנחנו נהיה כאן זה כמה יהודים יגורו כאן. גם עכשיו בזמנים המתוחים הללו, מתוחים ביטחונית ומתוחים מדינית, כל המאבק שלנו צריך להיות דרך המבט של מה משרת את מטרת העל – מיליון יהודים בשומרון" הוסיף דגן.
בהמשך דבריו הודה דגן לכל הדמויות הרבות שהשתתפו באירוע ולקחו חלק בארגונו. "אני רוצה לומר תודה לרב אליקים לבנון רב השומרון, לרב אליעזר מלמד, הרב דודי דודקביץ, הרב יהושע ואן דייק והרב דוד אמיתי. תודה גם לרבני הישובים הרב מרדכי וולנוב, הרב דניאל לונצר, הרב שמעון רוזנצוויג. אני רוצה להודות גם לסגני דוידי בן ציון, ולמנכ"ל מוסדות אלון מורה אליסף פרשן. תודה לרחלי ליבמן מנהלת אגף ישובים, למנחם פליקס ובני קצובר - וותיקי ומייסדי ההתיישבות וליושבי ראש המזכירויות ולכולם, תודה רבה רבה".
