אחרי שבמכון צורבא מרבנן כבר פונים לקהלים רחבים החל מבעלי בתים, דרך נוער, נשים ועוד, פתחו במכון את 'המכללה להלכה' בראשות הרב בן ציון אלגאזי, ראש מכון צורבא מרבנן.

בשיחה עם ערוץ 7 מסביר הרב אלגאזי את המטרה שעומדת מאחורי המכון וכיצד הוא בא לידי ביטוי במכללה להלכה ובקורסים החדשים שהיא משיקה: "המכון בא לבנות קומה נוספת בידיעת ההלכה בעם ישראל אנחנו זכינו, בסיעתא דשמיא, להקים את מכון 'צורבא מרבנן' שתפקידו ותכליתו להביא את האנשים לידיעת ההלכה בכל חלקי השולחן ערוך, מה שנוגע לכל יהודי הלכה למעשה. צריך לדעת את השולחן ערוך כדי לקיים את הדברים הלכה למעשה. כמו שנאמר 'ולמדתם אותם ושמרתם לעשותם".

לפרטים ולהרשמה על מגוון הקורסים של המכללה להלכה לחצו כאן

"חז"ל אומרים לנו ותוליכנו קוממיות לארצנו - צריך לבנות קומה על גבי קומה! אדם לא יכול להסתפק בקומה אחת, כשבונים מהלך רוחני חייבים כל הזמן לשאוף כלפי מעלה ולבנות קומה אחר קומה. אחרי הקומה הראשונה של ידיעת ההלכה על ידי הסט והחוברות שאנחנו בצורבא מוציאים מידי חודש בחודשו, עכשיו בנינו קומה נוספת שהיא נקראת המכללה להלכה. תפקידה של המכללה להביא את האנשים לידיעת ההלכה על ידי קורסים ספציפיים בהם מתמחים בידיעת ההלכה על ידי לימוד של הפוסקים, גם ראשונים, גם אחרונים עד הלכה למעשה, עם חומר ייעודי מאוד ברור ומאוד נגיש, והמטרה שלנו תוך כדי זה היא שמי שיש לו את האפשרות ואת הפניות ללמוד את הדברים עד כדי להיבחן ברבנות הראשית, לשם אנחנו שואפים".

סט צורבא
צילום מסך

לפרטים ולהרשמה על מגוון הקורסים של המכללה להלכה לחצו כאן

הרב מרחיב על המשמעות העמוקה של לימוד על מנת להיבחן: "יש הבדל גדול מאוד בין לימוד הלכה רגיל שבו אתה לומד, יודע, מקיים, מיישם ועושה את רצון ה'. אבל יש עוד קומה אחת: כשאתה לומד על מנת להיבחן הידיעה היא אחרת לגמרי. אינו דומה אדם שלומד וחלק מהדברים נכנסים, חלק נשכחים, אבל הדברים לא נקבעים בליבו. אם רוצים שהדברים יהיו קבועים ונטועים בליבו של האדם -מבחן עושה את זה. הלימוד הוא אחר, ניצול הזמן הוא אחר והזכירה והידיעה היא ברמה אחרת לגמרי".

במסגרת המכללה להלכה קיים גם מסלול רועה רוחני. הרב אלגאזי מסביר, "רועה רוחני זה 'מיני סמיכה לרבנות'. כמו שיש סמיכה לרבנות על ידי הרבנות הראשית שנקראת יורה-יורה, אנחנו מציעים לכל אדם שעובד לפרנסתו שיבוא וילמד את הדברים העיקריים שצריך לדעת, על ידי לימוד למבחנים, חלוקת תעודות רשמיות של מכון צורבא מרבנן שחתומה על ידי גדולי ישראל. רועה רוחני זה תמצית הידיעה של הלכות שבת, כשרות וטהרת המשפחה. קורס שלוקח שנה אחת בלבד".

אנחנו מפתחים קורסים רבים כמו קורס סת"ם, קורס כשרות, קורס שחיטה שיהיה בקרוב, קורס מוהלים, קורסי רועה רוחני ברחבי הארץ וכן קורס איסור והיתר שיפתח בכא' סיוון. כולם נקראים לבוא וללמוד, בין אתה הולך להיבחן ובין אם אתה לא הולך להיבחן. תבוא ללמוד!".

הרב מסביר כי במציאות הנוכחית העבודות דורשות פחות זמן ומאמץ ולאנשים עובדים נותר זמן ללמוד: "אנשים שהיום עובדים לפרנסתם יש להם זמן, יש להם גם יכולות לבוא וללמוד ולהשתלם. וכשאתה מנצל את הזמן ולומד דברים שאתה צריך לדעת אותם, מבחינה רוחנית אתה עולה מדרגה.

לסיום מדגיש הרב כי הלימוד מיועד לא רק לבוגרי ישיבות אלא לציבור כולו: "הלימוד במכללה נועד לכל 'עמך בית ישראל'. בקורסים הקודמים השתלמו מכל חלקי העם: טייסים, שיפוצניקים, הייטקיסטים כולם באו ללמוד. כולם כאחד אמרו נעשה ונשמע. אני קורא לכולם לבוא ולהצטרף ולהשתלם ולעלות מעלה מעלה".

לפרטים ולהרשמה על מגוון הקורסים של המכללה להלכה לחצו כאן