"ארור האומר: נקום. נקמה כזאת, נקמת דם ילד קטן, עוד לא ברא השטן". כך, במשפט הלקוח מתוך שיר של חיים נחמן ביאליק, פתח הנשיא משה קצב את נאומו בפני הפרלמנט המולדבי, לציון 100 שנה לפוגרום קישינב.

בנאומו הדגיש קצב: "למרבה הצער, אף שחלפו מאה שנה מאז הפוגרום ו-65 שנה לאחר תום השואה שבה הושמדו 6 מיליון יהודים אנחנו עדיין רואים באירופה תופעות של אנטישמיות. השיר של ביאליק מהדהד באזננו גם בימים אלה במאבקנו מול הטרור הפלשתיני". "לטרור הבינלאומי אין גבולות והוא אינו מבדיל בין המדינות ויש לעשות הכל כדי להתמודד איתו", ציין קצב.

בביקור ראשון בהיסטוריה של נשיא מדינת ישראל במולדובה, נפגש קצב עם עמיתו המולדובי, ולדימיר ורונין. הנשיא המולדובי ציין שארצו מעונינת בהידוק הקשרים הכלכליים עם ישראל וכי מולדביה "תומכת ללא סייג בישראל וערה לבעיות הטרור".

(פ.ק.)