אלפי עסקים עומדים כיום בפני סגירה מיידית בגלל אי תשלום של מאות מיליוני שקלים המגיעים להם מהחברות הממשלתיות, הרשויות המקומיות ומוסדות ציבור עבורם הם סיפקו מוצרים ושירותים . הגופים הללו דוחים ,בניגוד להסכמי התשלום עליהם חתמו עם הספקים את התשלומים לספקים בטענה כי משרדי הממשלה לא העבירו להם את התקציבים. בעלי העסקים, התלויים בגופים הללו, חוששים להגיש תביעות משפטיות נגדם מחשש כי לא יקבלו בעתיד הזמנות עבודה מהם, זאת טוען נשיא לשכת ארגוני העצמאים, זאב וינר.

וינר פנה לשר המשפטים יוסף לפיד ואמר, כי תופעה פסולה זו, גורמת לנזקים חמורים ביותר למגזר העסקי, עד כדי קריסה. לדבריו, גם המערכת הבנקאית אינה מוכנה כיום לקבל מהעצמאים כבטחונות את חוזי ההתקשרות עם החברות הממשלתיות והרשויות המקומיות בטענה כי הם אינם עומדים בקיום ההסכמים ומוסר התשלומים שלהם נמוך, ואין ביכולתם שלבעלי העסקים להעמיד בטחונות לקבלת אשראי לבנקים .

"תופעה חמורה זו מחייבת את התערבותך המיידית כדי להביא להפסקתה וחיוב החברות הממשלתיות לעמוד בהסכמים חתומים כלפי הספקים " הוא אמר . "בעוד שהחברות הממשלתיות חייבות סכומי עתק למגזר העסקי , רשויות המס אינן מוכנות לקזז את החובות הללו מתשלומי המס של בעלי העסקים המתקשים לעמוד בתשלום במועד לאגפי המסים. מצד אחד מחייבים אתונו לעמוד בתשלומי כל המסים במועד ומצד אחר מעכבים ודוחים לנו את התשלומים", ציין וינר.

נמסר לכתב עתי"ם, כי על רקע החרפת התופעה והתלונות המגיעות כל יום ללשכת ארגוני העצמאים, תובע וינר מהשר לפיד לפעול לשינוי החקיקה ולקבוע כי :

· משרדי הממשלה יהיו אחראים על התשלומים במועד לספקים של חובות החברות הממשלתיות הנמצאות בבעלותם, והם אלה אשר יעבירו ישירות את התשלומים לספקים.
· לחייב בחקיקה את רשויות המס לקזז את חובותיהם של העצמאים מהתשלומים המגיעים להם מהחברות הממשלתיות , הרשויות המקומיות ומוסדות הציבור.