אנשי צבא תפסו לפנות בוקר את השלטון בסאו-טומה ופרינסיפה שבמערב אפריקה, בהפיכה בה על פי דיווחים היו תקריות ירי בנשק אוטומטי ורימונים. במהלך ההפיכה נעצרו ראש הממשלה, מאריה דאש נבש, ויושב ראש הפרלמנט דיוניזיו דיאש, כך מדווחת סוכנות הידיעות הפורטוגלית לוסה.
על פי כתב הסוכנות בסאו-תומה, המצב במדינה לא ברור, ולא ידוע מי תפס את השלטון או מה מטרתה של ההפיכה. הנשיא פרדיקה דה-מנזס עושה בימים אלה בביקור רשמי בניגריה.

עוד מסרה סוכנות לוסה כי הקושרים השתלטו על בניין הרדיו והטלוויזיה, ששידוריהן הופסקו, אך לפי שעה לא פרסמו הודעה כל שהיא.

יצויין כי סאו טומה ופרינסיפה היא מדינת איים קטנה מול חוף מערב אפריקה במפרץ גיניאה. קבוצת האיים התגלתה בידי הפורטוגלים ב-1471, וב-1521 הוחל בהם שלטון פורטוגל. ב-1951 היו לפרובינציה פורטוגלית, וב-1975 זכו בעצמאות. (ש)