בארה"ב קוראים לזה ברביקיו, אצלינו קוראים לזה מנגל. בכל מקרה, מדובר על יותר מאשר ארוחה. זוהי תרבות שלמה. מתוצאות סקר על הרגלי צריכת הבשר שערכה 'זוגלובק' עולה כי כ- 85 אחוז מהישראלים מתכננים 'לעשות על האש' ביום העצמאות. 40 אחוז יעדיפו שיפודים, 30 אחוז סטייקים, 8 אחוז קבב והמבורגר ורק 4 אחוז נקניקיות.
כדאי לרכוש פחמים הארוזים באריזות נייר ולא ניילון משום שניילון אוגר לחות ופוגע בפחמים.
עדיף להשתמש בשיפודי מתכת משום שהם מעבירים חום גם לתוך הבשר. כדי ששיפודי העץ לא ישרפו בקלות מומלץ להשרותם במים למשך שעה לפני שמשפדים אותם לתוך הבשר.
ניתן גם להכין שיפודים מענפי רוזמרין שיעניקו לבשר טעם נפלא.
אפשר לתבל גם את הפחמים. פיזור עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין שהושרו קודם במים, על הפחמים, יעניקו ניחוח נפלא לבשר.
לפני שאתם מדליקים את הגריל, רססו את הרשת בשכבה נדיבה של תרסיס בישול למניעת הידבקות. הבשר לא יידבק, והבישול, כמו גם הניקוי שיבוא בעקבותיו, יהיה מהנה וקל הרבה יותר.
כדי לנקות את רשת הגריל כשהיא עמוסה בשאריות מזון שרוף, עטפו את הרשת בנייר אלומיניום שצדו הכהה פונה החוצה, וחממו את הגריל כ- 10 דקות. אחרי שהנייר יתקרר, הסירו אותו, אז ינשרו מהרשת השומן השרוף ושאריות המזון שנדבקו אליה.
ניתן לנקות את הרשת בקלות יחסית באמצעות משקעי קפה שחור. פזרו את משקעי הקפה על הרשת ונגבו באמצעות מטלית.
לפני שאתם מציבים סיר על רשת הגריל כדי לחמם רוטב או תוספות למיניהן, מרחו את תחתית הסיר בחתיכת סבון. כך יהיה לכם הרבה יותר קל לנקותו בסוף החגיגה.
להדלקת הגחלים במנגל לא מומלץ להשתמש בנייר עיתון. נייר העיתון מכיל עופרת (צבע אותיות הדפוס) ושריפתו עלולה להזיק לבריאות.
הגחלים במנגל מוכנים לצלייה, כאשר כולם לוהטים ומצופים בשכבה דקה ואחידה של אפר אפור. אין להניח מוצרי מזון לצלייה לפני כן.
כאשר השומן שנוטף מהבשר פוגע בגחלים הלוהטות, מתלקח וחורך את המונח על רשת המנגל, ניתן להניח על פני הגחלים הלוהטות מספר עלי חסה, וכך תכבה הבערה ותימנע התלקחות מחודשת.
בעת הכנת השיפודים לצלייה מומלץ להקפיד ולתקוע את השיפודים במרכזו של המוצר המשופד, דבר שיבטיח צלייה אחידה.
חלקי בשר קטנים צולים על אש חזקה ולזמן קצר. חלקי בשר גדולים צולים על אש נמוכה לזמן ארוך.
בשר עוף מומלץ להמליח לפני תהליך הצלייה. בשרים אחרים יש להמליח רק לאחר גמר תהליך הצלייה, דבר שימנע את התקשותם כסוליה.
כאשר נוצרות בועות אוויר תחת עור העוף בעת הצלייה, משמעו שטמפרטורת הצלייה גבוהה מדי.
אם מפזרים על פני הגחלים הלוהטות כמה שיני שום חתוכות, מקבל הבשר הנצלה טעם מעודן ומיוחד.
דרך נקייה ויעילה לטיפול בפחם ולהדלקה קלה היא באחסון הפחמים בגומחות הקרטונים שש תבניות הביצים וכיסויים וקשירתם בתבנית נוספת ריקה. להדלקה, הניחו את הקרטונים על תכולתם במנגל והציתו אותם על הפחמים שבתוכם.
תירס צלוי מתקבל רך וטעים, אם לפני הצלייה, מניחים אותו כשעה בכלי המכיל מים.
(תודות לרשת 'פלקון' ולרשת 'הום סנטר' על סיועם בטיפים).
"אצלי זה עובד"
===========================================================
תנועת הפקק
========
ורד באום מפתח תקווה כותבת: כשאין בנמצא חולץ פקקי שעם, ניתן להזרים מים חמים סביב צוואר הבקבוק עד שהאוויר הלכוד בין הנוזל והפקק מתחמם ודוחק את פקק השעם כלפי מעלה החוצה. אם הפקק התייבש והפך לפריך ומתפורר, השרו אותו במים רותחים. לאחר הטיפול יזכה הפקק בגמישותו מחדש.
"המטבחון"
==========================================================
מרינדות לגריל וצלייה
=============
(באדיבות רשת אל גאוצ'ו)
החומרים
----------------------
שליש כוס שמן זית, 3 שיני שום, כפית קטנה פלפל שחור גרוס, 4 גרגירי פלפל אנגל, 4 עלי דפנה, חצי ליטר יין אדום יבש מזן משובח
אופן ההכנה
-----------
לערבב את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
לצקת על סטייקים פרוסים או שפודים או חלקי עוף. לצפות את החלקים ולהשרות כ- 3 שעות.
להניח על גריל חם ומשומן.
קבב אנין טעם
=========
(באדיבות רשת 'פלקון')
החומרים
---------
600 גרם בשר טחון טרי
1 בצל קצוץ דק
4 כפות יין אדום
1 ביצה
2 כפות שמן
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
------------
מערבבים את כל החומרים בקערה.
צרים קבבים בידיים רטובות ומקררים למשך שעה.
צולים משני הצדדים.
מגישים עם חצי לימון.
"חדש על המדף"
============================================================
בחזרה לעתיד
=========
במסגרת טרנד הרטרו הנוסטלגי התוקף בעוז כל חלקה טובה משיקה חברת משחקי 'מישמש' את ה- GO GO משחק איסוף תחרותי המבוסס על עקרון ה'גוגואים' וה'קלאק' (קרוב לקיר) ששיחקנו בילדותנו. בור המשחק שנחפר באדמה הומר לתבנית פלסטיק והגוגואים הטבעיים מפרי המשמש שודרגו לגוגואי פלסטיק יצוק צבעוניים. המשחק משאיר טעם וגעגוע לימים שחלפו ולא ישובו עוד. ואולי כן. המחיר למארז + 16 גוגואים 49 ש"ח.
נובל וקם
======
תגלית מעולם הרפואה שזכתה בפרס נובל, שימשה בסיס לחברת 'לנקום' לפריצת דרך בסדרת מוצרים 'קוסמו-מדעיים' המונעים ומפחיתים כתמי גיל אצל נשים בגיל המעבר, סביב גיל 50.
שת"פ בין חברת הקוסמטיקה לפרופ' איגנרו זוכה הנובל, הולידה בסדרת ABSOLUE את ה- ABSOLUE ANTI-TACHES סרום נגד כתמים לפנים ולצוואר (660 ש"ח) ו- ABSOLUE MAINS קרם טיפולי נגד כתמים לידיים (330 ש"ח). בבסיס הפטנט פותחה נוסחה ביולוגית (בטטות בר, אצות ים חומות וסויה) המסוגלת לאזן את רמת המלנין בעור ובכך למנוע הופעת כתמי פיגמנטציה, קמטים ורפיון עור.
קרם בו
=====
'קנור' מרחיבה בקטגוריית הבישול ומשיקה קרם פרווה לבישול, בגביע. הקרם מיועד להקצפה, להקרמה של מרקים ורטבים, להעשרה של פשטידות, להכנת רטבי בישול ומנות אחרונות כמו מוסים. מכיוון שטעמו כנראה אחיד ומושפע מהמזון המצורף אליו, הוא מתאים לדעת היצרן והיחצ"ן להקרמת תבשילים מלוחים ומתוקים כאחד. המוצר אינו מכיל כולסטרול ולקטוז, כשר בהשגחת הבד"ץ ומחירו 6.5 ש"ח לגביע 250 מ"ל.
פרחה הפריחה
=========
'אוונט' מוצרי תינוקות משיקה קרם החתלה חדש לתפרחת חיתולים לשמירת היגיינה יומיומית ולהענקת לחות לעור התינוק. ייחודו של הקרם הוא במרכיביו המשלבים קמומיל וקלנדולה להרגעת העור, פרוטאין חלב וחמאת שיאה לריכוך העור ואלנטואין לטיפול בעור מגורה. קרם ההחתלה העדין, הנו היפואלרגני בעל רמת Ph מאוזנת, אינו שמנוני, נספג בקלות ומצויד במשאבת דיספנסר היגיינית וקלה לשימוש. המחיר 32 ש"ח לאריזת 100 מ"ל.
"שווה לדעת"
============================================================
ביום העצמאות בפארק האוסטרלי 'גן גורו' באים לבושים בצבעי הדגל ומקבלים 10 אחוז הנחה בכניסה. מי ששמו או שם משפחתו ישראל, ישראלה, ישראלי וכד', נכנס חינם.
2 אריזות 'נקניקיות ביס' של 'יחיעם' ב- 12.90 ש"ח במקום כ- 20 ש"ח, ברשתות 'סופר סנטר', 'מגה' ו'סנטר סיטי', עד סוף החודש.
'אחלה שטראוס' במגוון מבצעים לעונת המנגל. לדוגמה: 20 אחוז הנחה על חומוס 1 ק"ג, קונים 2 סלטי 500 גרם ומקבלים אריזת המבורגר 'זוגלובק' ב- 6.90 ש"ח במקום 18 ש"ח, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
בקניית מוצר אג'קס לניקיון, מקבלים במתנה אג'קס חגיגת הפרחים, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
ברכישת תרסיס 'יודיספריי' של 'פלוריש' בסופרפארם, תקבלו במתנה חבילת פלסטרים 30 יחידות, בשווי 12 ש"ח, עד סוף החודש.
20 אחוז תוספת חינם לאריזות אגוזי קשיו ופיסטוק של 'קליית גת', בשופרסל ובחנויות הפרטיות, עד סוף החודש.
שלישיית משחת שיניים 'קולגייט' ב- 24 ש"ח במקום 40 ש"ח, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
3 גביעי גבינה לבנה 3 אחוז שומן ב- 10 ש"ח ברשתות 'שופרסל', 'ברכת רחל', 'ברכת הארץ', 'זול פה' ו'שפע שוק', עד סוף החודש.
למאגדת 3 חבילות מרשמלו 'כרמית' מצורף 'פריסבי' (צלחת מעופפת/אמצעי נפנוף למנגל) במתנה, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
בקנייה ברשת 'נעלי נמרוד' ב- 99 ש"ח, תקבלו במתנה ערכת ים הכוללת כדור-ים ומצופים או גלשן, בשווי 40 ש"ח, עד גמר המלאי.
כדאי לרכוש פחמים הארוזים באריזות נייר ולא ניילון משום שניילון אוגר לחות ופוגע בפחמים.
עדיף להשתמש בשיפודי מתכת משום שהם מעבירים חום גם לתוך הבשר. כדי ששיפודי העץ לא ישרפו בקלות מומלץ להשרותם במים למשך שעה לפני שמשפדים אותם לתוך הבשר.
ניתן גם להכין שיפודים מענפי רוזמרין שיעניקו לבשר טעם נפלא.
אפשר לתבל גם את הפחמים. פיזור עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין שהושרו קודם במים, על הפחמים, יעניקו ניחוח נפלא לבשר.
לפני שאתם מדליקים את הגריל, רססו את הרשת בשכבה נדיבה של תרסיס בישול למניעת הידבקות. הבשר לא יידבק, והבישול, כמו גם הניקוי שיבוא בעקבותיו, יהיה מהנה וקל הרבה יותר.
כדי לנקות את רשת הגריל כשהיא עמוסה בשאריות מזון שרוף, עטפו את הרשת בנייר אלומיניום שצדו הכהה פונה החוצה, וחממו את הגריל כ- 10 דקות. אחרי שהנייר יתקרר, הסירו אותו, אז ינשרו מהרשת השומן השרוף ושאריות המזון שנדבקו אליה.
ניתן לנקות את הרשת בקלות יחסית באמצעות משקעי קפה שחור. פזרו את משקעי הקפה על הרשת ונגבו באמצעות מטלית.
לפני שאתם מציבים סיר על רשת הגריל כדי לחמם רוטב או תוספות למיניהן, מרחו את תחתית הסיר בחתיכת סבון. כך יהיה לכם הרבה יותר קל לנקותו בסוף החגיגה.
להדלקת הגחלים במנגל לא מומלץ להשתמש בנייר עיתון. נייר העיתון מכיל עופרת (צבע אותיות הדפוס) ושריפתו עלולה להזיק לבריאות.
הגחלים במנגל מוכנים לצלייה, כאשר כולם לוהטים ומצופים בשכבה דקה ואחידה של אפר אפור. אין להניח מוצרי מזון לצלייה לפני כן.
כאשר השומן שנוטף מהבשר פוגע בגחלים הלוהטות, מתלקח וחורך את המונח על רשת המנגל, ניתן להניח על פני הגחלים הלוהטות מספר עלי חסה, וכך תכבה הבערה ותימנע התלקחות מחודשת.
בעת הכנת השיפודים לצלייה מומלץ להקפיד ולתקוע את השיפודים במרכזו של המוצר המשופד, דבר שיבטיח צלייה אחידה.
חלקי בשר קטנים צולים על אש חזקה ולזמן קצר. חלקי בשר גדולים צולים על אש נמוכה לזמן ארוך.
בשר עוף מומלץ להמליח לפני תהליך הצלייה. בשרים אחרים יש להמליח רק לאחר גמר תהליך הצלייה, דבר שימנע את התקשותם כסוליה.
כאשר נוצרות בועות אוויר תחת עור העוף בעת הצלייה, משמעו שטמפרטורת הצלייה גבוהה מדי.
אם מפזרים על פני הגחלים הלוהטות כמה שיני שום חתוכות, מקבל הבשר הנצלה טעם מעודן ומיוחד.
דרך נקייה ויעילה לטיפול בפחם ולהדלקה קלה היא באחסון הפחמים בגומחות הקרטונים שש תבניות הביצים וכיסויים וקשירתם בתבנית נוספת ריקה. להדלקה, הניחו את הקרטונים על תכולתם במנגל והציתו אותם על הפחמים שבתוכם.
תירס צלוי מתקבל רך וטעים, אם לפני הצלייה, מניחים אותו כשעה בכלי המכיל מים.
(תודות לרשת 'פלקון' ולרשת 'הום סנטר' על סיועם בטיפים).
"אצלי זה עובד"
===========================================================
תנועת הפקק
========
ורד באום מפתח תקווה כותבת: כשאין בנמצא חולץ פקקי שעם, ניתן להזרים מים חמים סביב צוואר הבקבוק עד שהאוויר הלכוד בין הנוזל והפקק מתחמם ודוחק את פקק השעם כלפי מעלה החוצה. אם הפקק התייבש והפך לפריך ומתפורר, השרו אותו במים רותחים. לאחר הטיפול יזכה הפקק בגמישותו מחדש.
"המטבחון"
==========================================================
מרינדות לגריל וצלייה
=============
(באדיבות רשת אל גאוצ'ו)
החומרים
----------------------
שליש כוס שמן זית, 3 שיני שום, כפית קטנה פלפל שחור גרוס, 4 גרגירי פלפל אנגל, 4 עלי דפנה, חצי ליטר יין אדום יבש מזן משובח
אופן ההכנה
-----------
לערבב את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
לצקת על סטייקים פרוסים או שפודים או חלקי עוף. לצפות את החלקים ולהשרות כ- 3 שעות.
להניח על גריל חם ומשומן.
קבב אנין טעם
=========
(באדיבות רשת 'פלקון')
החומרים
---------
600 גרם בשר טחון טרי
1 בצל קצוץ דק
4 כפות יין אדום
1 ביצה
2 כפות שמן
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
------------
מערבבים את כל החומרים בקערה.
צרים קבבים בידיים רטובות ומקררים למשך שעה.
צולים משני הצדדים.
מגישים עם חצי לימון.
"חדש על המדף"
============================================================
בחזרה לעתיד
=========
במסגרת טרנד הרטרו הנוסטלגי התוקף בעוז כל חלקה טובה משיקה חברת משחקי 'מישמש' את ה- GO GO משחק איסוף תחרותי המבוסס על עקרון ה'גוגואים' וה'קלאק' (קרוב לקיר) ששיחקנו בילדותנו. בור המשחק שנחפר באדמה הומר לתבנית פלסטיק והגוגואים הטבעיים מפרי המשמש שודרגו לגוגואי פלסטיק יצוק צבעוניים. המשחק משאיר טעם וגעגוע לימים שחלפו ולא ישובו עוד. ואולי כן. המחיר למארז + 16 גוגואים 49 ש"ח.
נובל וקם
======
תגלית מעולם הרפואה שזכתה בפרס נובל, שימשה בסיס לחברת 'לנקום' לפריצת דרך בסדרת מוצרים 'קוסמו-מדעיים' המונעים ומפחיתים כתמי גיל אצל נשים בגיל המעבר, סביב גיל 50.
שת"פ בין חברת הקוסמטיקה לפרופ' איגנרו זוכה הנובל, הולידה בסדרת ABSOLUE את ה- ABSOLUE ANTI-TACHES סרום נגד כתמים לפנים ולצוואר (660 ש"ח) ו- ABSOLUE MAINS קרם טיפולי נגד כתמים לידיים (330 ש"ח). בבסיס הפטנט פותחה נוסחה ביולוגית (בטטות בר, אצות ים חומות וסויה) המסוגלת לאזן את רמת המלנין בעור ובכך למנוע הופעת כתמי פיגמנטציה, קמטים ורפיון עור.
קרם בו
=====
'קנור' מרחיבה בקטגוריית הבישול ומשיקה קרם פרווה לבישול, בגביע. הקרם מיועד להקצפה, להקרמה של מרקים ורטבים, להעשרה של פשטידות, להכנת רטבי בישול ומנות אחרונות כמו מוסים. מכיוון שטעמו כנראה אחיד ומושפע מהמזון המצורף אליו, הוא מתאים לדעת היצרן והיחצ"ן להקרמת תבשילים מלוחים ומתוקים כאחד. המוצר אינו מכיל כולסטרול ולקטוז, כשר בהשגחת הבד"ץ ומחירו 6.5 ש"ח לגביע 250 מ"ל.
פרחה הפריחה
=========
'אוונט' מוצרי תינוקות משיקה קרם החתלה חדש לתפרחת חיתולים לשמירת היגיינה יומיומית ולהענקת לחות לעור התינוק. ייחודו של הקרם הוא במרכיביו המשלבים קמומיל וקלנדולה להרגעת העור, פרוטאין חלב וחמאת שיאה לריכוך העור ואלנטואין לטיפול בעור מגורה. קרם ההחתלה העדין, הנו היפואלרגני בעל רמת Ph מאוזנת, אינו שמנוני, נספג בקלות ומצויד במשאבת דיספנסר היגיינית וקלה לשימוש. המחיר 32 ש"ח לאריזת 100 מ"ל.
"שווה לדעת"
============================================================
ביום העצמאות בפארק האוסטרלי 'גן גורו' באים לבושים בצבעי הדגל ומקבלים 10 אחוז הנחה בכניסה. מי ששמו או שם משפחתו ישראל, ישראלה, ישראלי וכד', נכנס חינם.
2 אריזות 'נקניקיות ביס' של 'יחיעם' ב- 12.90 ש"ח במקום כ- 20 ש"ח, ברשתות 'סופר סנטר', 'מגה' ו'סנטר סיטי', עד סוף החודש.
'אחלה שטראוס' במגוון מבצעים לעונת המנגל. לדוגמה: 20 אחוז הנחה על חומוס 1 ק"ג, קונים 2 סלטי 500 גרם ומקבלים אריזת המבורגר 'זוגלובק' ב- 6.90 ש"ח במקום 18 ש"ח, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
בקניית מוצר אג'קס לניקיון, מקבלים במתנה אג'קס חגיגת הפרחים, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
ברכישת תרסיס 'יודיספריי' של 'פלוריש' בסופרפארם, תקבלו במתנה חבילת פלסטרים 30 יחידות, בשווי 12 ש"ח, עד סוף החודש.
20 אחוז תוספת חינם לאריזות אגוזי קשיו ופיסטוק של 'קליית גת', בשופרסל ובחנויות הפרטיות, עד סוף החודש.
שלישיית משחת שיניים 'קולגייט' ב- 24 ש"ח במקום 40 ש"ח, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
3 גביעי גבינה לבנה 3 אחוז שומן ב- 10 ש"ח ברשתות 'שופרסל', 'ברכת רחל', 'ברכת הארץ', 'זול פה' ו'שפע שוק', עד סוף החודש.
למאגדת 3 חבילות מרשמלו 'כרמית' מצורף 'פריסבי' (צלחת מעופפת/אמצעי נפנוף למנגל) במתנה, בכל הרשתות והחנויות, עד סוף החודש.
בקנייה ברשת 'נעלי נמרוד' ב- 99 ש"ח, תקבלו במתנה ערכת ים הכוללת כדור-ים ומצופים או גלשן, בשווי 40 ש"ח, עד גמר המלאי.